Jump to content

Érvek a házasság mellett II.

2014. 11. 30. 14:34

Előző részünkben beszámoltunk pár olyan pozitív ttulajdonságról, melyeket mindenképp érdemes szem előtt tartani, ha már hosszú ideje együtt élünk valakivel, de még nem kértük meg a kezért. Most pedig bemutatunk még néhány ilyen érvet.

Nem lesz unalmas a szex: Sok férfi tart attól, hogy a házasságában unalmassá válik a szex, de tegyük hozzá, hogy ez egy komoly kapcsolatban is előfordulhat. Az ok tehát nem az elköteleződés tényében, hanem az egyéniségekben és az igényekben keresendő.
Mi több, az is bizonyított tény, hogy a hosszú kapcsolatban élők sokkal többet kísérletezgetnek, próbálnak ki új dolgokat, minden bizonnyal pont azért, hogy feldobják az együttléteket.

Nem fogja elhagyni magát: Az előző tévhittel karöltve azt is meg kell cáfolnunk, hogy házasságban a nők elhagyják magukat. Ez talán korábban még igaz is lehetett, de akkor egészen más felállás volt. A nők kizárólag háziasszonyoknak számítottak, otthon tevékenykedtek, s azt jól tudjuk, hogy két-három gyerek mellett, a takarításhoz senki sem ölt nagyestélyit.
Manapság azonban már más a helyzet, a nők is dolgoznak, társaságba járnak, művelődnek, szórakoznak. Sőt, egyre több megjelenési elvárással néznek szembe, s bizony jó motiváció, hogy megfeleljenek az életre választott párjuk igényeinek.

Jó pédát mutattok a gyerekeknek: Természetesen nagyon jó szülők lehettek akkor is ha soha nem házasodtok össze. De lássuk be a gyermeknek jobb példát mutattok ha mégis megteszitek. Hiszen egy igazi családban fog felnőni és ő maga is ezt az igazit fogja keresni a felnőtt életében.

Forrás és fotó: cdc.gov

Írta: Molnár Adrienn