Jump to content

A válás igazi okai III.

2014. 11. 30. 16:29

A párok gyakran meggondolatlanul és jöbb ötlet hiányában kötik össze az életük. Viszont a házasság gyakran nem gyerekjáték és bizony nagyon gyakran végződik válással. De mik is azok az okok, melyek miatt elválunk?

- A feleség nem bírta tovább a kritikát: A férjek túl sokat várnak el a feleségüktől és ha nem kapják meg, vagy nem tetszik az ahogyan megkapták, akkor kritikák áradatát zúdítják szegény asszonyra. Aki ezt egy idő után megelégeli és inkább elmegy. Hiszen a házastársi kötelezettség nem vonatkozik arra, hogy neki ezt el kell tűrnie.

- A gyerekek érdeke az első: A sok vita, veszekedés mind-mind megviseli a gyereket. Ezért ha az ember úgy érzi nincs tovább és már nem tudnak semmit sem megbeszélni, akkor jobb ha fogja magát és elmegy. Ezzel is megmentve a gyereket a veszekedés hallgatásától illetve attól, hogy egy olyan házasságban nőjön fel, mely csak színlelt.

- Az egyik fél soha nem nő fel: Szomorú, de gyakran előfordul, hogy az egyik fél képtelen felnőni és hátra hagyni azt aki akkor volt, mikor összeházasodtak. Legyen szó akár a férjről, akár a feleségről, egyik sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy ne nőjön fel egy kapcsolatban. Ha már gyerekek is vannak, akkor meg depláne el kéne érni a felnőtt életvonalat.

- Érzelemmentes házasság: A házasságok leggyakrabban az érzelmek kihülése miatt mennek tönkre. Ennek az az oka, hogy egyik fél sem invesztál túl sokat a kapcsolatba, mely a végén kihül. Ilyenkor nagyon gyakran az egyik fél másik társ után néz, miközben a másik rájön, hogy már nem szerelmes és nem is boldog. Így elválnak útjaik.

Forrás: huffingtonpost.com

Fotó: telegraph.co.uk

Írta: Molnár Adrienn