Jump to content

Valdd be bűneid a facebook-on

2014. 11. 29. 12:43

Alighogy lecsengett az ice bucket challenge, máris újabb őrület terjed a világ legnagyobb közösségi hálóján. Az emberek egymás után adják ki legsötétebb titkaikat, az iskolai csínyektől az elbliccelt utazásokon keresztül a titokban elszívott spanglikig

De vajon mire ez a nagy őszinteség?

A kedveshírtv hashtag alapvetően egy politikai tiltakozóakciónak indult, miután a HírTV a civil tüntetések több szereplőjéről is riportot készített, amikben korábban elkövetett "bűneikre" hívták fel a figyelmet. Egyiküknél például kis mennyiségű füvet találtak, a másikuk pedig véletlenül közlekedési balesetet okozott.

A civilek válasza a kedveshírtv hashtag lett. Aki begépeli a Facebook keresőjébe, hogy #‎kedveshírtv‬, az megkapja az összes önfeljelentő kommentet, amikben az emberek töredelmesen bevallják bűneiket, hogy saját maguk feljelentésével segítsék a hatóságok és az újságírók munkáját.

Vannak, akik hivatalos dokumentumokat is csatolnak, amelyek egy jogi eljárásban bizonyíthatják, hogy valóban megtörténtek azok a dolgok, amikkel saját magukat vádolják.

Hogyan jelentheted fel magad?

Mindössze annyit kell tenned, hogy a saját oldaladra írt komment elé odaírod: #‎kedveshírtv‬, és vigyázol rá, hogy a poszt mindenki számára látható legyen. Ehhez a Küldés gomb mellett lévő "Ki láthatja" menüben be kell állítanod, hogy a poszt "Nyilvános" legyen, vagyis bárki láthassa a Facebookon.

Forrás és fotó: facebook.hu

Írta: Molnár Adrienn