Jump to content

Az úriember ismérvei II.

2014. 11. 29. 16:54

Ma már sajnos nem divat udvariasan viselkedni. Ezért a férfiak nem is teszik meg azokat a dolgokat, melyek régen elengedhetetlenek voltak a férfi lét számára. Hogy mik is lennének ezek?

Az igazi úrember bizony hazakíséri a nőt egy találkozó vagy randevú után. Légy kedves és ha sötétedés után kéne elindulnia haza mindenképp ajánld fel, hogy hazaviszed vagy legalább elkíséred a kapuig. Ez a kis gesztus nem igényel túl nagy fáradtságot hiszen max az utazási idődet hosszabbítja meg, mégis minden nőnek jól esik ez a fajta figyelmesség.

A nők gyakran alábecsülik az időjárást, vagy csak annyira szeretnének elbűvölni, hogy nem foglalkoznak vele, így gyakran bizony didergősre veszik a figurát. Éppen ezért ne legyél rest: amennyiben látod, hogy a hölgy dideregni kezd, ne fogadd el a kifogásokat! Nyugodtan add rá a dzsekidet, a pulóveredet vagy a kabátodat! Megsúgjuk: imádni fogja, hogy magán viselheti az illatodat.

Tömegközlekedés használatánál egyenesen kötelező átadni a helyed a nőknek. Nem csak azokról beszélünk, akik várandósak vagy láthatóan rossz passzban vannak, vagy alig állnak a lábukon az egész napos magassarkúzás után, hanem úgy minden nőről. Tessék udvariasnak lenni és egy mosoly kíséretében helycserére bíztatni a hölgyet.

Van még egy dolog, melyet igazán megtehetünk a hölgyért, bár ez ma már nem igazán divat. Ez pedig, hogy a járdán mindig az úttest felöli oldalon megyünk. Hogy ez miért fontos? Nos azért, mert így egy eszetlenün száguldózó autós az úttestről nem szegény hölgyre fröcsköli az aktuális koszokat avgy vizet, hanem ránk. Ez pedig olyan fokú lovagiasságra vall, melyet a hölgy minden képpen értékelni fog.

Forrás és fotó: mcult.hu

Írta: Molnár Adrienn