Jump to content

A boldog házasság titkai III.

2014. 11. 28. 21:10

Bizony a házasság kemény meló és igen sokat kell dolgozni érte, de megéri. Ezért is adunk pár jótanácsot, mellyel könnyedén sikerül majd átészelni az akár nehezebb pillanatokat is.

Sose hagyd abba az udvarlást: Ne feledd az a nő az oltárnál téged választott, így ha vele akarod leélni az életed, akkor soha ne szűnj meg szeretni őt. Vidd el randevúzni és romantikus vacsorákra, lepd meg ajándékokkal nem csak a születésnapján és az évfordulótokon, valamint töltsetek együtt minél több időt, hiszen a rohanó világban erre nem túl sok lehetőség van amúgy sem.

Vigyázz a szívedre: Szeresd magad és szeresd a világot teljes szívvel, de legyen benne egy hely kizárólag a feleséged számára, ahová más soha nem léphet be. Ezt a helyet tartsd fent csak neki és bármkor kér is bebocsátást - még ha egy hosszú, fárasztó munkanak után is - mindg engedd be.

Lásd benne mindig a legjobbat: Minden házasságban vannak nehezebb napok, és vitásabb időszakok. De te próbáld meg ezek alatt is, a feleséged legjobb oldalát látni. Mindig koncentrálj arra, amit igazán szeretsz benne és csak arra, így soha nem fog az a kritika érni, hogy mindenben csak a rosszat látod meg.

Folyton ess szerelembe: Az emberek folyton változnak, te és a feleséged is. Már nem ugyanazok vagytok, mint akik annó egybe keltek és pár év múlva már megint nem ugyanazok lesztek, mint akik most ezt olvassátok. A házasság megőrzésének titka, hogy az ember ezen változások után is el tudja fogadni a kedvesét olyannak, amilyen lett és képes újra meg újra belé szeretni.

Ne változtasd meg: Az emberek azt hiszik, hogy meg tudják változtatni a másikat, de soha ne feledd ez nem a te dolgod, ha akar majd megváltozik. A te feladatod egyszerűen csak szeretni és elfogadni úgy, ahogy van. Ha pedig megváltozik, akkor úgy is szeresd.

Forrás és fotó: thoughtcatalog.com

Írta: Molnár Adrienn