Jump to content

Sörkorcsolyák házilag - sajtkrém

2014. 11. 25. 17:54

Vannak alkalmak, amikor jó ha az ember össze tud rittyenteni valamit a konyhába. Ilyen alkalom például ha haverok jönnek át valami fontosabb meccsre vagy csak megnézni az új kéródat. Ne légy hát rest a bolti ropogtatni való helyett, üss össze egy ks sajtkrémet, mely piritósra kenve az igazi.

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg natúr tömlős sajt
  • 5 dkg reszelt trappista
  • só, bors
  • 3 db kemény tojás
  • snidling (ízlés szerint)
  • 2 ek majonéz
  • pici mustár

Egy kisebb lábosban a vajból és a lisztből rántást készítünk. Ezt felengedjük a tejjel, és ízesítjük sóval, borssal. Addig főzzük, amíg jó sűrű lesz – vigyázva, hogy nehogy lekapjon -, majd levesszük a tűzről, és, még amíg forró, belekeverjük a tömlős és a reszelt sajtokat.

Ezután ki kell hűteni, de ne tegyük azonnal a hűtőbe, mert a forró étel tönkreteheti a gépet, ami viszont jelentősen növelné a sajtkrém végösszegét. Ha sikerült kihűteni az elegyet, akkor a 3 kemény tojást apróra kell vágni.

Ez nem egy egyszerű feladat, tekintve, hogy a kemény kifejezés csak ahhoz viszonyítva igaz, amilyen a tojás eredeti állapota volt. Könnyebb a dolgunk, ha hűtött kemény tojással próbálkozunk, illetve ha van kifejezetten ehhez az ételhez való szeletelőnk. Ebben az esetben a karikára vágott tojást egyben emeljük ki, és rácsszerűen vágjuk tovább.

Ha nagyon szétesik, akkor hintázó mozdulatokkal is apríthatjuk, de ilyenkor a sárgálya okozhat némi bosszúságot. A tojás után mehet a keverékbe a snidling, a majonéz és a mustár, és jöhetnek a szép karéj kenyerek is a krém alá.

Forrás és fotó: kiskegyed.hu

Írta: Molnár Adrienn