Jump to content

Mire jó még a kóla?

2014. 11. 25. 19:55

Ahogy a sörnek úgy a kólának is számos érdekes és hasznos felhasználási módja van, már a szomj oltási funkcióján kívül. Ha te sem ismered ezeket, akkor ideje egy kicsit tovább olvasnod.

Hasfájás: A kóla nem csalás nem ámítás tökéletes ha az embernek fáj a hasa. Nem kell mást tenned csak meginnod egy pohárkával és kicsit ledőlni vízszintesbe míg hat.

Rozsda ellen: A kóla másik remek felhasználási módja a rozsdamentesítés. Ha kis tárgyat vagy olyat kell rozsdamentesíteni, mely nagyon zseg zugos, akkor a legegyszerűbb ha beáztatod egy kis kólába. Csak öntsd ki a pohárba a kólát, tedd bele a szerszámot és hagyd benne állni egy napig és kész is a csoda.

Szélvédő tisztító: A macsak szennyeződésekkel, melyeket a bogarak hagynak maguk után a szélvédőn elég nehéz elbánni. De semmi gond, hiszen a kóla itt is csodákra képes. Itt nincs más dolgunk, mint ráönteni az üvegre, hagyni hatni egy kicsit, majd egy nedves ruhával áttörölni a felületet, végül ablaktisztítóval lekezelni, és kész is. ragyogó tisztaság, és mindezt fillérekből.

WC tisztítás: A lakás egyik legnehezebben tisztítható területe a WC. Ennek oka, hogy a vízkő és a rozsda mellett olyan anyagok szennyezésének is ki van téve, mint az illatosítók, és frissítők, amik a csészében vannak. És ezek bizony igen makacs foltokat tudnak hagyni. Ám egy adag kólával ez orvosolható, és a csésze makulátlanul tiszta lesz.

Folttisztító: Mivel nagyjából minden felületet tökéletesen tisztít, így nyugodtan használhatod a ruháidon is. Elég ha fele-fele arányban adsz a mósoszer mellé egy kis kólát és voltak, nincsenek foltok.

Csípések ellen: Fontos, hogy ebben az esetben csakis a kezelésre alkalmas a kóla, ha már a baj megtörtént. Hiszen ha megelőzésként kened be magad a csukros nedűvel, akkor csak rosszabbul jársz, mivel minden létező bogarat oda fog vonzani.

Forrás és fotó: jotudni.com

Írta: Molnár Adrienn