Jump to content

A válás igazi okai I.

2014. 11. 24. 15:53

Ha frissel elvált ismerőseidet megkérdezed arról miért is váltak el igazából, akkor soha nem fogsz egyenes választ kapni rá. Azonban a közelmúltban napvilágot látott egy igazán érdekes kutatás anyaga, melyből kiderül, miért is válnak el igazából a házasok.

- A nő nem tudta elképzelni a gyermekvállalást a férjével: A nő ebben az esetben rájött, hogy nem bízik annyira a férjében, hogy ha valaha is gyerekük lenne, akkor rá merné bízni a kicsit. Aztán pedig rájött arra is, hogy ha a gyermekét nem tudná rábízni, akkor magát hogy tudja?

- Nárcisztikus hölgyet vett el: A nő sokáig manipulálta a férjet, de az egyszer rájött, hogy mi is történik vele és már nem volt rá a hölgy további befolyással. Nem tudta manipulálni és ellenőrizni, mint azelőtt és ez véget vetett a dolognak.

- Komolyan eltávolodtak egymástól: A szeretet csak akkor szól örökre ha tesznek is érte az emberek. Ha nem akkor egy idő után nem mondunk el mindent a másiknak, nem osztjuk meg vele a napjainkat és ez egy olyan szakadékot váj a két ember közé, melyet utólag nem lehet betemetni. Ennek a szakadéknak lesz a vége a válás.

- A női megcsalás: Azt hisszük, hogy a férfiak a csalfák, akik nem képesek megelégedni egy nővel egy életen át. De ez nincs így. A legtöbb házasság azért megy tönkre, mert bizony a nő lép félre. Hogy milyen okból, az csak rá tartozik és csak ő tudja, de legtöbb esetben a gyermekvállalás a sarkalatos pont. Aztán persze a nő mindig rájön, hogy hibázott és vissza akarja szerezni a férjét, de addigra, mire erre rájön, már nincs út amin vissza tudna menni.

Forrás: huffingtonpost.com

Fotó: theguardian.com

Írta: Molnár Adrienn