Jump to content

A boldog házasság titkai II.

2014. 11. 24. 11:36

Az házasság, mint mindenki tudja nem könnyű meló, így jobban kell benne igyekezni, mint az érettségin. Viszont ha skerül megtartani olyannak, mint amilyen az elején volt akkor sokkal jobbá teheti az életed. Adunk is pár tippet, mely segíti ezt a fentartást.

Felelősségvállalás az érzéseidért: Nem a feleséged feladata téged boldoggá és elégedetté tenni és nem is a kapcsolatotoké. Neked magadnak kell megtalálni a boldogságot, majd ezt kell a kapcsolatotokba bele adnod, és ettől lesz teljes az egész. Ha nem vagy elégedett magaddal, akkor tégy ellene.

Nem mindenért a másik a hibás: Mindenki tudja, hogy az élet nem könnyű és igen lesznek olyan napok, mikor fáradtan és frusztráltan esel haza a munkából. De tudnod kell, hogy ez a frusztráltság miért van. Miért vagy igazából mérges? Mert ha ezt tudod, akkor azt is tudni fogod, hogy ennek semmi köze nincs a leves ízéhez, amit főzött, vagy ahhoz a koszhoz a padlón, amit behozott magával az előszobába.

Hagyni tudni kell: Ha bosszankodik vagy szomorú, nem a te dolgod helyre hozni. Annyi a te feladatod, hogy legyél ott neki és figyelj rá. Elég, ha tudja, hogy hallod és figyelsz rá. A nők tele vannak érzelmekkel és viharokkal – ezekben a helyzetekben kell egy szilárd támasz. Ne fuss el, amikor éppen tombol a vihar, had tudja, Te valóban ott vagy neki jóban-rosszban.

Légy bolond: Ne vedd sem magad sem az életet túl komolyan. Egy jó ízű nevetés néha csodákra képes. Nevess és nevettesd meg őt is és akkor minden rendben lesz. Egy heves vitát is simán le lehet zárni egy jókor ellőtt poénnal, vagy vicces gesztussal és máris abbamarad a dühöngés.

Forrás és fotó: dehir.hu

Írta: Molnár Adrienn