Jump to content

Villámgyors ételek I.

2014. 11. 22. 16:50

Mindenki szeret enni, de nem mindenki szeret ezért sok időt a konyhában tölteni. Így hát bemutatok pár olyan ételt, melynek elkészítése csak pár percet vesz igénybe, de a végeredmény garantáltan tíz ujjat megnyalós.

Paradicsomszószos gombás és/vagy sonkás tészta:
Pár csepp olívaolajon futass meg egy apróra felszeletelt fokhagymát, egy maroknyi felvágott gombát/sonkát, majd adj hozzá 2 dl paradicsomszószt, vagy egy kis konzerv sűrített paradicsomot. Ha az utóbbit választod, akkor nagyjából 1 dl vízzel jó ha hígítod a szószt. Sózd, majd borsozd meg. Ízesítsd még frissen tépkedett bazsalikomlevéllel és oregánóval, majd fedd le alufóliával, mert a paradicsomszósz mindig fröcsög, amikor fő.
Nagyjából 10 perc alatt el is készül az öntet, ennyi idő alatt pedig forró sós vízben meg is tudod főzni a durumlisztből készült tésztát. Ha leszűrted, forgasd össze a szósszal, és már eheted is. Tésztából bármilyet választhatsz, spagettit vagy milánóit vagy fusillit, ez már csak ízlés kérdése. Végezetül pedig egy kis sajttal megszórhatjuk a tetejét a még finomabb ízért.

Sült csirkemell paradicsomsalátával:
Fogj egy kisebb csirkemellet, majd hosszában vágd legalább 3-4 darabra. Sózd, borsozd meg. Pár percnyi pihentetés után melegíts fel egy serpenyőt, amibe önts pár csepp olívaolajat. Tépkedj bele néhány rozmaringlevelet, majd helyezd rá a csirkemelleket. 1-2 perc alatt mindkét oldalt süsd meg.
Ezalatt készítsd el a salátát: karikázz fel 1 kisebb lilahagymát és 2-3 paradicsomot. Helyezd őket ízlésesen a tányérodra.
Ez után jöhet az öntet: 3 evőkanál tejfölt keverj el egy csapott evőkanál olívaolajjal és sóval, borssal, majd öntsd a paradicsomra és a hagymára.
Ha megsültek a csirkemellek, már tálalhatod is őket a saláta társaságában.

Amint az előző kis receptekből látszik, mind a kettő nagyon egyszerű, alig kell hozzájuk pár alapanyag és nagyon hamar elkészíthetők. Tökéletesek vacsorára vagy ebédre is, akár nagyobb társaságnak is elkészíthetőak, csak akkor a hozzávalókat arányosan kell növelni.

Forrás és fotó: hzias2.blogspot.hu

Írta: Molnár Adrienn