Jump to content

Sörkorcsolyák házilag - padlizsánkrém

2014. 11. 22. 19:42

Egy kanbuli nem buli sör nélkül, a sör pedig nem jó sörkorcsolya nélkül. Ha neked sincs kedved folyton venni a különböző chipseket és rágcsálnivalókat, akkor itt a nagy alkalom, hogy valami egyedivel rukkolj elő és csinálj egy kis krémet, mely piritóssal az igazi.

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán (lehetőleg kisebb, mint fél kiló)
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma (vékonyra vágva)
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 1 tk mustár
  • 1,5 kávéskanál só
  • 1 kk frissen őrölt fekete bors

A könnyű esti vacsorákhoz és partikhoz is kiváló lehet a padlizsánkrém, ráadásul igazán nem nehéz elkészíteni. Első körben a padlizsánt betesszük a 180°C-osra melegített légkeveréses sütőbe, és 25 percig sütjük az egyik, majd egy fordítás után újabb 25 percig a másik oldalát.

Akinél nincs légkeveréses sütő a gázon is elkészítheti. Ehhez egy tömör vas platni kell, és az, hogy sűrűn forgassuk a padlizsánt. Ebben az esetben sajnos könnyen füstölni is kezdhet, aminek a szaga nem a legjobb, így valóban figyeljünk a sűrű forgatásra. A zöldség akkor készül el, ha a bőre ráncossá válik, és könnyedén be lehet nyomni a húsát.

Ha elkészült a lila finomság, akkor kivesszük a sütőből, levágjuk a szárát, és eltávolítjuk a héját. A belsejét egy tálba kanalazzuk, és villával, vagy botmixerrel pépesítjük. Közben minden egyéb hozzávalót is belekeverünk, és beteszünk két – három szelet kenyeret a pirítóba.

A krémet ezekre kenjük, és hideg sörrel fogyasztjuk. Arra azonban figyelni kell, hogy randevúra és reggelire nem ajánlatos ilyet fogyasztani, hiszen a nyers hagyma szaga nagyon átütő és ezért könnyen ferde szemmel nézhetnek ránk a buszon, ha kinyitjuk a szánkat.

Forrás és fotó: mindmegette.hu

Írta: Molnár Adrienn