Jump to content

Sörkorcsolyák házilag - sajtos tallér

2014. 11. 21. 22:00

Emlékezzünk csak vissza gyerekként azt osztálykorándulásokon mennyire szerettük egy kis sajtos tallért ropogtatni. Ez a szeretetünk soha el nem múlik és nagyon is jó ha tudunk otthon is készíteni ilyen finomságot. Pláne ha a haverok jönnek át egy kis meccs nézésre.

A sajtos tallér elkészítése nem túl bonyolult és nem is igényel túl sok időt. Megmutatom, hogyan készítsd el otthon te magad is. Ahhoz azonban, hogy olyan kis négyszögletes gödröcskék legyenek benne, mint a boltiban, sajnos be kell szereznünk némi sütőformát. De ha tudunk a gödrök nélkül élni, akkor itt is van a recept.

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 30 dkg trappista sajt
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 1 cs sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 tejföl

A sajtot reszeljük le és a többi hozzávalóval együtt alaposan dolgozzuk össze. Mindenképpen végezzünk jó munkát, különben a tallérunk darabos, szétesős lesz. A kész masszát nem árt egy kicsit, fél – egy órát a hűtőben pihentetni, de ha sietünk, akkor ez sem olyan fontos. Nyújtódeszkán kinyújtjuk a tésztát, hogy még jobban összeálljon, majd kis golyókat formázunk belőle.

Ezeket azután ha rendelkezünk sütőformával, akkor abba tesszük, és szépen sorban készre sütjük.
Ha nincs ilyen formánk, akkor a kinyújtott tésztát vágjuk olyan formára, amilyenre csak szeretnénk, és sütőpapíron, egy tepsin süssük meg magas hőfokon. Figyeljünk, hogy a tallérok ne égjenek oda. Nagyjából 25 percnyi pirulás elég lesz számukra, de ez függ a sütőtől is.

Ha elég bátrak vagyunk, akkor egy kis piros paprikával vagy csili porral egészen pikáns ízt is adhatunk a kis talléroknak. Ezt a többi alapanyaggal együtt keverjük bele a tésztába.

Forrás és fotó: aprosef.hu

Írta: Molnár Adrienn