Jump to content

Ajándékcsomagolási ötletek II.

2014. 11. 21. 13:24

Sajnos nem mindenki képes arra, hogy megfelelően becsomagoljon egy ajándékot, hiszen ehhez első sorban kézügyesség szükséges, az meg nem mindenkinek adatik meg. Nekik szól következő cikkünk, melyben adunk pár tanácsot csomagoláshoz.

Az ajándékokat, mint azt már láthattuk becsomagoltathatjuk az üzletben, ahol vettük, vagy vehetünk nekik előre csomagolt dobozt is, melyben elhelyezve késznek tekinthetjük a csomagolás fázisát. Szerencsére van még pár trükk, ami megkönnyítheti az életünket.

Bonbonszerű megjelenés: Ez, ahogy a dobozos módszer is, nagyon egyszerű. Nem kell mást tenned, csak a papír közepére helyezni az ajándékot, és a papír négy sarkát valamint oldalát megemelni, kicsit eligazgatni, hogy mindenhol jól takarjon, majd a felső részt átkötni egy szalaggal vagy masnival. A legtöbb ajándék becsomagolható ezzel a tecknikával és nem is kellett vele nagyon sokat bajlódni. (Persze ha már édességről van szó, akkor szaloncukor formába is csomagolhatunk. A módszer ezesetben ugyanez, csak a papír feléd eső részének közepére teszed az ajándékot és feltekerés után a két végét rögzíted.)

Papírzacskó: Manapság az egyik legnagyobb divat a csomagolás terén a teljesen natúr kivitelezés, aminek az alapja újrahasznosított papír. Persze ezzel ugyanúgy kell eljárni, mint a szokásos módszerekkel, úgyhogy nem vagy sokkal előrébb, kivéve, ha papírzacskóval próbálkozol. Vásárolj masszívabb változatot, tedd bele az ajándékodat, majd kicsit dobd fel a megjelenését. A száját ennek is összekötheted, vagy lehajtás után is rögzíthető egy szép masnival vagy fa csipesszel.

Anyagba: Végül a legügyetlenebbek is boldogulnak a csomagolással, ha nem papírt választanak alapul. Manapság minden hobbiboltban, sőt a nagyobb áruházakban is vásárolhatsz méretre szabható anyagot, a lehető legkülönfélébb formákban, színekben, típusokban. Ezeket pedig a neten ellesett mozdulatokkal nagyon hasznosan lehet csomagoszerként használni, ragasztó vagy gombostú nélkül. Ha érdekel ez a fajta technika, a furoshiki szóval nyudotan keress rá.

Forrás és fotó: nicjapanese.com

Írta: Molnár Adrienn