Jump to content

Ajándékcsomagolási ötletek I.

2014. 11. 20. 14:32

Mivel lassan de biztosan elérkezünk a karácsonyhoz, de előtte még itt a mikulás, ezért adunk pár tippet, hogy a két bal kezesek is könnyen be tudják csomagolni az ajándékukat. Hiszen az ajándéknak a csomagolása is fontos, pláne ha olyan embernek adjuk, aki nekünk fontos.

Sajnos a férfiak többsége elég két bal kezes, így a csomagolás sem tartozik az erősségeik közé. De nem kell aggódni, hiszen nagyon sok olyan technika van, mely megkönnyítheti az életüket és persze megmenti őket a szorongástól az ajádék átadásánál.

Az egyik legegyszerűbb megoldás az ajándékok becsomagolására, ha rábízod valaki másra. Persze nem lehet mindent a kedvesünkkel becsomagoltatni, pláne azt nem, amit neki szánunk. De szerencsére a drogériákban és a szépségápolásra építő boltokban vannak olyan kollégák, akik ingyen becsomagolják nekünk, amit vettünk. Ez nagyon hasznos lehet, hiszen nem csak, hogy ingyen van, de nagyon szépen is tudnak csomagolni.
A nagyobb marketekben már nincs mód erre, ott általában fizetnünk kell a csomagolásért, de itt is érdemes megcsináltatni, hiszen még a leggyakorlottabbak sem csomagolnak olyan szépen, mint ezek a szakemberek.

Ezen a megoldáson kívül van még egy másik, mely nagyon megkönnyítheti az életünket, ez pedig nem más, mint az ajándéktáska. Ezt különböző formában, méretben és mintával lehet kapni szinte bármelyik boltban. Ennek nagy előnye, hogy megkönnyíti az ajándék szállítását, viszont hátrányának róható fel, hogy csak egy pillanatog tart a varázs, hiszen nagyon hamar kiderül mi is van benne. Csak akkor válaszd, ha valami olyan dolgot vettél, amit másként lehetetlen becsomagolni, vagy ha az ajándék tartalma nem látszik első ránézésre.

Azokat az ajándékokat a legkönnyebb csomagolni, amik téglalap, vagy négyzet formájúak, de mint tudjuk, csak igen kis százalékban felelnek meg ennek a kritériumnak a meglepetések. Ugyanakkor egy klasszikus dobozt mindenki be tud csomagolni, ezért érdemes nem csupán magát az ajándékot beszerezni, hanem azt az alkalmatosságot is, amibe a meglepetést beleteheted.
Ezek többsége erősebb kartonból készül, de lehet fa, vagy műanyag alapjuk is. Lehet belőlük olyat kapni, mely előre be van csomagolva, és csak a tetejét kell a bodozra ráilleszteni, majd egy masnival átkötni. A nem előre csomagoltakat csak becsomagolod, kibéleled valamivel és beleteszed az ajándékot.
Ha lehet válassz olyat, melyet utána is tud használni az ajándékozott, például apróságok, piperék, vagy játékok tárolására.

Forrás és fotó: alkotokboltja.hu

Írta: Molnár Adrienn