Jump to content

Heti filmajánló - 47. hét

2014. 11. 17. 20:37

A héten végre moziba kerül a régóta várt Éhezők vidala folytatása a Kválasztott, vagyis annak is csak az első része. Ezen kívül pedig kapunk némi vígjátékot és egy kis komoly thrillert is, hogy akik nem szeretik a blockbustereket, azok is tudjanak mit nézni.

Gitraltár (Gibraltar): Marc kezdetben csak egy kocsmatulajdonos, aki a túlélés érdekében bizony sötét bizniszekbe kezd. Sajnos a dolgok kezdenek elfajulni és mire ki akarna szállni már a maffiafőnök is felfigyel rá. Innen pedig nehéz az út a kszállásig, és sok vér és bűncselekmény övezi, de Marcnak meg fell védenie a csládját is.
Rendezte: Julien Leclercq
Főszerepben: Gilles Lellouche, Tahar Rahim, Riccardo Scamarcio, Raphaëlle Agogué

Barátok, szerelmek, barbecue (Barbecue): Antoine élete egy csapásra megváltozik, mikor közel az 50. születésnapjához szívrohamot kap. Innen kezdődik csak a móka, hiszen feladva korábbi egészséges életét elkezd a világi hívságoknak élni. Alkoholt fogyaszt és zsíros ételeket eszik, valamint gyakorolni kezdi a szókimondás és őszinteség mesterségét is. Ezzel is jó sok bonyodalmat okozva barátainak. Igazi francia vírjáték, a javából.
Rendezte: Eric Lavaine
főszerepben: Lambert Wilson, Franck Dubosc, Florence Foresti, Guillaume de Tonquedec

Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész (The Hunger Games: Mockingjay – Part 1): Katniss túlélve a második viadalát is a 13. körzetben találja magát. Tudván, hogy Peeta-t elrabolta a Kapitólium és a szülőnegyede a porral lett egyenlő most már kész visszavágni és azzá lenni, akivé eredetileg is akarták, hogy legyen. Ő legyen a kiválasztott, aki képes legyőzni a zsarnoki uralmat és Snow elnököt. Viszont addig is, míg ez bekövetkezik Katniss-nek nagyon sok mindent meg kell tanulnia és meg kell tudnia, ebben pedig eddigi segítői mellett némi új is a segítségére lesz.
Rendezte: Francis Lawrence
Főszerepben: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman

A múlt heti filmajánlónkból kimaradt két remek film is, mert sajnos a forgalmazó csak később jelezte, hogy ezekez is csatasorba küldi. Az egyik a Jessabelle című horrorfilm, hogy a már futó Annabelle-nek legyen vetélytársa. A másik pedik az Oscar várományos Jake Gyllenhaal film, az Éjjeli féreg (Nightcrawler). Érdemes őket is megtekinteni.

Forrás és fotó: nukethefridge.com

Írta: Molnár Adrienn