Jump to content

A világ legdurvább italai II.

2014. 11. 17. 15:26

Vannak olyan italok a világon, melyeket normális ember nem iszik meg. No ezek nem tartoznak közéjük, hisz bármennyire is gusztustalanul néz ki némelyik, az emberek alig várják, hogy megkóstolhassák őket.

Pizza sör: Tom Seefurt volt az az elvetemült séf, aki kitalálta, hogy egyetlen sör sem illik igazán az ő pizzájához. Ezért is alkotta meg a Pizza sört. A szorgos kísérletezés során létrejött sör 4,5%-os és nem meglepő módon paradicsomos, fokhagymás, bazsalkomos és oregánós ízű. Vagyis olyan, mint egy pizza. A megalkotás óta pedig annyira népszerű lett, hogy Tomnak le kellett szerződnia egy nagyobb sörfőzdével, hogy a keresletet ki tudja elégíteni.

Skorpió vodka: Ezt az 1977-ben kikísérletezett italt a mai napig Rodrigo Rodriguez desztillálja és palackozza. Ezt a kiváló vodkát 100%-ban egyetlen gabona fajtából, búzából készítették és igazi, ehető skorpióval gazdagították. Ez a skorpió faj több országban csemege, nem vad, gazdaságban tenyésztik. Szigorú ellenőrzés alatt éli mindennapjait és vizsgálatok során megy keresztül míg az üveg alján nem végzi. Természetesen, ha a vodka elfogyott a kis állat is megehető.

Sirálybor: Az északi-sarkon készített szeszesital igazi ritkaságnak számít és fogyasztásához is elég erős gyomor kell. Nem csak azért mert elvileg egy pohárka után fejreáll a világ, hanem mert a nedű alapanyaga is egyedi. Tudni illik ez a különlegesség bizony sirályokból készül, melyeket megkopasztanak és feldarabolnak, majd egy üvegben erjesztik őket.

Három gyík likőr: Nevét onnan kapta, hogy hérom darab kis gekkót kell elhelyezni egy üvegben. Elkészítése megegyezik az egér boréval, itt is a még élő gekkókat rakják bele a rizslikőrbe, melyek szépen ott pusztulnak el. Az ital általában gekkókat tartalmaz, de más gyíkkal is lehet pótolni, ha épp gekkó nincs a közelben. Itt is, akárcsak az előzőeknél a gekkók elfogyaszthatóak az ital megivása után, vagy esetleg közben, attól függ, hogy sikerül kiönteni az üvegből.

Forrás és fotó: kivultagasabb.blog.hu

Írta: Molnár Adrienn