Jump to content

Mire jó még a sör? II.

2014. 11. 16. 14:23

Előző részünkben számos egyébb felhasználási módját megmutattuk a sörnek. Szuperül használható hajápolónak, vagy a kert gondozására, de persze ezeken kívül még számos remek hatása és felhasználási módja bizonyított,

A hajápoláson kívül a sörivásnak van másik jótékony hatása is a szervezetünkre nézve. Ez pedig nem más, mint, hogy beindítja a vesék működését. (Ezért is kell olyan gyakran a mellékhelységet látogatni sörözés közben.) Azt azonban már kevesebben tudják, hogy nem csak a működést serkenti, de át is mossa ezt a szervet, megakadályozva annak kövesedését. (Persze ez is csak akkor igaz, ha megtartjuk a mértéket, különben pont az ellenkező hatást érhetjük el.)

Ugyan már rég nincs itt a napozás ideje, de azért jü ha tudjuk, hogy a sör segíti a barnulást. Ehhez meg kell szerezned az alapszínt is, de utána a krém mellett a sört is nyugodtan használhatod. A benne lévő karotin ugyanis nagyban elősegíti a barnulásodat. És persze közben azért kortyolni is lehet belőle.

Mint azt már a fűgondozásnál láttuk a sör jó hatással van a növényekre, így akár locsolhatunk is vele. Persze vízzel higítva. Ha a lakásban tartott növényeket szeretnénk így serkenteni, akkor tudnunk kell, hogy ebben az esetben óvatosan kell bánni a sör mértékével, nem szabad csak 1-2 evőkanállal locsolnunk.

Forrás és fotó: hillvital.hu

Írta: Molnár Adrienn