Jump to content

A világ legdurvább italai I.

2014. 11. 16. 21:17

Sokféle italt lehet kapni szerte a világon, de ezek közül is vannak nagyon durvák. Ezek egy része az elkészítés és a miből készítik miatt durva, a másik fele pedig kinézetére sem túl bizalomgerjesztő. De lássuk melyek is ezek. Vigyázat, csak erős gyomrúaknak.

A Mekong folyó angolájával készült bor: Ezt a borfajtát egy éven át erjesztik az angolnákkal együtt és csak ez után lehet fogyasztani. Természetesen az angolna még benne van az üvegben, de ezt elmondások szerint meg se érezzük, hiszen még olyan kicsik, hogy simán megisszuk őket a borral együtt.

Egér-bor: Koreában és Kínában népszerű, tradicionális, energizáló hatású ital. Az elkészítése viszonylag egyszerű, a rizsborba egyszerűen beledobálják a még élő, pár órás kis egérkéket, majd megvárják még az egész erjedni kezd. Ízét leginkább a nyers benzinéhez hasonlítják. Persze ha megittuk akkor az alján lévő egérkéket is el lehet fogyasztani.

Kobra-bor: Az egér-borhoz hasonlóan készítik ezt is, csak itt nem kis kobrákat használnak, hanem már felnőtt példányokat teszenk még élve az üvegbe. Kínában nagyon népszerű és nagyon keresett is ez a fajta ital. Tudni kell, hogy a kígyó mérgét sem fejik le előtte, de ezt az alkohol pár hónap alatt semlegesíti. (Persze előfordult olyan eset, mikor a kígyó nem halt meg és a kibontás után kiugrott az üvegből és megmarta a fogyasztót. De ez ritka eset, akivel megtörtént is túlélte.) Sok államban, így az USA-ban is illegális az árusítása.

Szalonnás vodka: A Black Rock Spirit szeszfőzde készítette el ez a fantasztikus italt. Hirtelen pirított bacondarabkákat tettek a vodkájukba, hogy ezzel adjanak egy kis plusz ízt a feleseknek. A meglepő az, hogy akik kóstólták, állítják: egészen kiváló ez a kombináció és, aki megkóstolja az soha többet nem fogja tudni kiverni az ízt a fejéből és a nyelvéről sem.

Kumisz: Ez a hazánkban is ismert ital szintén ékes helyen van a listánkon. A mongolok készítik, kancatej erjesztésével. Enyhén alkoholos és hófehér színű.

Forrás és fotó: myriport.hu

Írta: Molnár Adrienn