Jump to content

Mire jó még a sör? I.

2014. 11. 15. 20:03

Számos dolognak van másik funkciója is. Ez alól a sör sem kivétel. Persze ezekhez a házi praktikákhoz nem szükséges a legjobb sört használnod, az olcsó verzió is megteszi, sőt még az is, ami egy buli után esetleg megmarad.

Persze a sörről mindenkinek első gondolata az, hogy meg kell inni. De valljuk be, nem szivesen isszuk meg az esetleges buliból maradt sört. Ezért is adunk pár tippet, hogy mire is tudod ezt használni.

Sokan nem tudják, de a sör tökéletes a gyep karbantartására. Ha a fű a tél után kihajtva itt – ott bebarnul, akkor öntsünk rá egy kevés sört. Erre azért van szükség, mert a növénytakaró ilyenkor begombásodik, vagy valamilyen kártevővel küzd. A sörben lévő savak azonban remekül elbánnak ezekkel a gondokkal, és egy – két nap múlva már lehet is füvesíteni.

Használhatjuk még kerti partik és kinti sütögetések idején a rovarok távoltartására, hiszen ezen alkalmakkor nagyon gyakran megjelennek a különböző rovarok és darazsak is. Ezek távoltartása érdekében a népességtől egy távoli helyen helyezzünk el egy-két pohár sört, ez majd oda vonzza a rovarokat és így nem keresik majd az emberek társaságát.

Lehet, hogy első hallásra furának tűnhet, de a sörnek remek folteltávolító hatása is van. Ha esetleg a ruhádra, vagy a szőnyegedre kávé, tea, fű, vagy hasonló makacs folt kerül, akkor nem kell egyből valami erős tisztítószer után nyúlnunk. Elég, ha felpattintasz egy üveg sört, és a foltra öntesz belőle. Ezután hagyd állni egy kicsit, majd mosd át szappannal. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire hatékony.

Ha persze inkább magunkon akarjuk használni, arra is megvan a megfelelő mód, ugyanis a sör nagyon jó hajápoló is. Használatával a hajunk fényesebb, csillogóbb lesz és nem utolsó sorban a tapintása is bársonyosabb lesz. Ha mindezeket a hatásokat el akarjuk érni, akkor érdemes hajmosás után használni. Pár percig maszírozni vele a hajunkat és a fejbőrünket, majd bő vízzel leöblíteni.


Forrás és fotó: egeszsegtukor.hu

Írta: Molnár Adrienn