Jump to content

Meglepetések a szoftverekben I.

2014. 11. 13. 16:58

Ezeket a meglepetéseket a szakzsargon csak húsvéti tojásnak nevezi. Olyan rejtett funkciókról van itt szó, melyeket különböző billentyűkombinációkkal vagy kattintással érhetünk el és a programozók a felhasználók szórakoztatássára építették bele a kódba.

Google Earth: Miután betöltötted a programot lehetőséged van repülőgép szimulátornak használni. Ehhez nem kell mást tenned, mint megnyomni a CTRL+ALT+A billentyűkombinációt. Ezután máris a fellegekben találod magad, ahol körberepülheted az egész bolygót. Sőt, még választhatsz is, hogy F-16-oson vagy Cirrus SR-22-esen szeretnél utazni.

Google kereső: Ebben több ilyen kis tojás is helyet kapott.
- Ha szeretnél többet megtudni a teljes átfordulásos műrepülő-manőverről, írd be a keresőbe, hogy „do a barrel roll”! A találatokon kívül a Google szemléletes példával is szolgál, hiszen az egész oldal megpördül a tengelye körül.
- Tudod mit jelent a zerg rush kifejezés? Ha nem, ideje képbe kerülnöd a választ illetően. Írd be a keresőmezőbe, s megtudod, néhány nulla milyen gaztettre képes!

Firefox: Szeretnél megtudni pár hasznos információt a robotokról? Ha igen, akkor a firefox címsorába beírt „about:robots” utasítással megteheted.

Picasa: A készítők biztosan nagyon szeretik a plüssmacikat, hiszen ha megnyomod a „Ctrl+Shift+Y” billentyűkombinációt akkor egy hatalmas maci jelenik meg a képernyőn. További nyomkodásra pedig egy egész hadsereget hozhatsz létre.

Forrás és fotó: cbsnews.com

Írta: Molnár Adrienn