Jump to content

Tippek az igazi pihenéshez

2014. 11. 12. 15:27

Nagyon sokan panaszkodnak arra, hogy fáradtak, kimerültek és, hogy túl sokat dolgoznak. Ezek az esetek döntő többségében valóban így vannak, de csak azért mert nem tudják, hogyan is kell ténylegesen pihenni. Ha te is így érzed magad, neked is adunk pár tippet az igazi kikapcsolódáshoz.

Az első és legfontosabb szabály, hogy soha ne túlórázz csak azért, hogy a főnöknek bizonyítsd, te ezt is birod. Ha nem vagy kész a munkáddal, de be tudnád fejezni belátható időn belül, akkor maradj, de ha nem, akkor hidd el ott lesz az holnap is. Nem kell az íróasztal mellől kapásból az ágyba esni, mikor hazaérsz.

Munka után jobban teszed ha mással foglalod el magad. Ha például egy irodában egész nap a gép előtt ülsz, akkor otthon már ne vedd elő a laptopot még csak egy kis kóbor internetezésre sem. Egyrészt a sok mesterséges fény árt a szemnek, másrészt jobban teszed ha valami mással foglalod el magad, így még a kísértése sincs meg, hogy belenézz a munkába, amit esetleg nem sikerült megcsinálni.
A laptoppal együtt pedig jól teszed, ha a céges levelezést is zárolod egy időre. Az esetek 90%-ában a munkaidő után érkezett levelek várhatnak másnapig.

Olvass. A könyvek nagyszerű terápiás eszközök. Ha elalvás előtt nem a monitort vagy a képernyőt bámulod, teljesen kicserélődve ébredsz másnap reggel. Az olvasás során teljesen kiürülnek az agyadból a hétköznapok problémái és egy másik világba csöppensz, miközben sokat fejlődsz.

Forrás és fotó: freelancefolder.com

Írta: Molnár Adrienn