Jump to content

A citromos víz jótékony hatásai II.

2014. 11. 12. 20:01

Ha valaki nem tudná, egy pohár citromos víznek számos jótékony hatása van a szervezetünkre nézve. Nem csak gyorsítja az anyagcserét és ezzel segíti a fogyást, hanem még számos hasznos tulajdonsága is van.

Tisztítókúrának is remek: Ahogy a fogyókúrának, ugy a tisztítókúrának is aktív kiegészítője lehet egy kis citromos víz. A rendszeres fogyasztás hatására a vér tisztulási folyamatai felgyorsulnak, ezen kívül a vízkiválasztási rendszert is felpörgeti. A méregtelenítő folyamatok gyorsítása és a fokozott vízbevitel minden tisztítókúra alapja, az pedig csak pluszpont, hogy a citrom ezek mellett viszont még a többi jótékony hatását is kifejti.

A bőrre is jó hatással van: A méregtelenítés következtében távoznak szervezetünkből a különböző toxinok ezzel együtt pedig a bőrünk is megszépül. Ezen kívül a citrom hatóanyagai segítenek megőrizni a bőr feszességét és egészségesebbnek is tűnik tőlük a bőrünk.

Segíti a máj működését: Rengeteg jó tulajdonságát felsoroltuk már a citromos víznek, de ezeken kívül még a benne található sav, mely nem csak az emésztésünkre van jó hatással, hanem tisztítja a májunkat is. Fokozza annak működését és szabályozza az epe termelődését, valamint jobban elősegíti a máj enzimtermelését, mint bármely más étel vagy ital.

Forrás és fotó: hillvital.hu

Írta: Molnár Adrienn