Jump to content

Leggyakoribb férfinevek és jelentésük I.

2014. 11. 10. 19:02

Bár az utóbbi néhány évben nagyon sok új névvel bővült az a bizonyos utónévkönyv, mégis legtöbben még mindig a hagyományosabb nevek felé veszik az irányt ha választaniuk kell. Ezért van az, hogy nagyon sokan élnek ugyanazzal a névvel, ami önmagában nem is baj, de ismerik is a nevük jelentését?

Ferenc: Hazánkban ma közel 170.000-ren hallgatnak erre a névre. Ennek a latin eredetű névnek a különféle elemzések sok jó tulajdonságot társítanak: viselői állítólag komoly, gondolkozó, agyafúrt, jó üzleti képességekkel rendelkező egyének. A biztonság és nyugalom többet jelent számára, mint a sikerek és eredmények felmutatása

Sándor: Ez a név a hatodik legnépszerűbb Magyarországon. E névvel kapcsolatban úgy tartják, az érzékeny és tiszta személyiség kialakulását segíti. Viselői állítólag szeretik az önállóságot, megbecsülik a minőséget és távolságtartóak, illetve nehezen barátkoznak.

Zoltán: Ma közel 200.000-ren élnek ezzel a névvel, mely a török szultán méltóságnévből eredeztethető. E név viselőinek egyszerre lehet átok és áldás, a különféle elemzések ugyanis azt írják: okos, gyors, elemző elmével ajándékoz meg, ugyanakkor nagy önértékelési problémákkal, önbizalomhiánnyal és magánnyal is járhat.

János: Közel 250.000 férfi viseli ma azt a keresztnevet. Jelentése Isten (Jahve) kegyelme. A János, egy bibliai eredetű név, mely a héber Yohhananból, pontosabban annak latin formájából, a Johannus-ból született. A Jánosokról úgy tartják, hogy nyitottak és szeretik az elmélkedést. Ha kell, nagyon intenzíven képesek dolgozni, igaz, mindössze addig, amíg az egyhangúság kedvüket nem szegi.

Forrás és fotó: magyarnevek.hu

Írta: Molnár Adrienn