Jump to content

Mi mindenre jó a facebook II.

2014. 11. 09. 18:32

A facebook sokmindenre jó. Gondoljunk csak bele, ha nem lenne, honnan szereznénk tudomást különböző meccsek vagy tévéműsorok történéseiről vagy a világban történő legújabb pletykáról. De persze nem csak ezért hasznos, számos további pozitív oldala is van.

Kukkolás kiélése börtön nélkül: Valószínűleg nincs olyan ember a facebookon, aki ne nézte volna már meg az exe vagy az ellensége facebook profilját, csak, hogy szemmel tartsa az illetőt és megtudja mi si vele a legújabb hír. Ennek általában semmi káros hatása nincs egyik félre nézve sem, de jobb ha nem csináljuk minden nap, mert az már betegesnek számít.

Gyors és könnyű életbolcsességek: Ma már az emberekneknem igazán van idejük mélyebb olvasmányokba bonyolódni. Ezért is jött létre ez a furcsa kis műfaj, mely egy-egy idézetet tartalmaz egy giccses naplementés kép előtt. Ez a kis lelki túlélőcsomag segít nekünk átvészelni a mindennapokat és lássuk be, néha bizony van abban valami, ami oda van írva.

Idealizálni a múltat: A kajapornó és az életbölcsességek után a hamadik leggyakrabban megosztott dolog, bizony a múlt dicsőítése. Ezzel nincs is semmi baj, hisz mindenki tudja, hogy nem minden úgy történt, ahogy azt az aktuális mém mutatja, ha meg nem, akkor irány a történelemkönyv.

Mások bíztatása: Általánosban még nagyon menő volt a elsősökkel lógni,még akkor is ha gyakorlatilag semmibe sem vettek. Fontos volt az elfpgadás és a tisztelet, hogy te is nagynak tűnjél. Azt hinnénk, hogy a felnőttek kinőnek ebból és nincs szükségük állandó önigazolásra, de ez nincs így.

Forrás és fotó: nbcnews.com

Írta: Molnár Adrienn