Jump to content

Mi mindenre jó a facebook I.

2014. 11. 08. 14:18

Sokan nem gondolnánk, de bizony a facebook-nak is van hasznos oldala. Természetesen azon kívül, hogy remekül lehet rajta keresztül tartani a kapcsolatot a több száz kilóméterrel távolabb lakó rokonokkal is.

Alakítja a nyelvet: A facebook hatására számos új szó került használatba, melyeket eddig senki sem ismert vagy használt. (Vagy ha mégis, akkor nem ebben a formában.) Emlékezzünk csak vissza, hogy pár éve még az emberek ölre mentek volna, hogy létezik-e a lájkolni szó, ma pedig már szerve részét képezi a szótárnak és mindenki használja. Ezen az úton halad a szelfi kifejezés is, mely csak idén kezdte meg hódító útját.

A közösségi szurkolás intézménye: Ahogy egy szórakozóhelyen ülni és nézni az aktuális foci meccset vagy az X-faktort és közben drukkolni a kedvencünknek, vagy épp szapulni valakit hobbinak és közösségi szurkolásnak számít. Ugyan így a facebook-on csinálni ugyanezt is egy külön kategória és életvitel.

A "kajapornó": Az emberek szeretik megosztani másokkal, mit is esznek. Pláne ha azt esetleg maguk készítették sok fáradtsággal és üggyel-bajjal. Gondoljunk csak arra, hányszor láttunk olyan postot, hogy életem első akármije, mely egy vagy jól vagy kevésbé jól sikerült ételt ábrázolt. Ezek mellé általában egy-egy jó kis receptet is kapunk, melyet mi is bátran kipróbálhatunk otthon.

A rengeteg szabadidő elütése: Hogy az embereknek több szabadidejük van, mint azt bevallják, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a végletekig elmenő facebook vita. Egy-egy teljesen parttalan, értelmetlen, néhol már durva személyeskedésbe futó politikai, vallási és egyéb veszekedés akár napokig is eltart, és a felek szemmel láthatóan mindent megtesznek azért, hogy az övék legyen az utolsó szó.

Forrás és fotó: thedishh.com

Írta: Molnár Adrienn