Jump to content

Hogyan bírja tovább a telefon aksija? II.

2014. 11. 08. 12:06

Előző részünkben már adtunk pár tippet arra vonatkozóan, hogyan is tudjuk a telefonunk akkumlátorának élettartamát megnövelni egy kicsit. Most pedig adunk még párat.

A használton kívüli appokat zárd be: A helyzet az, hogy ha egy appot nem zársz be, csak rányitsz valamit, akkor az még a háttérben fut tovább és így nagyon sok energiát emészt fel. Jobban teszed, ha minden egyes appot, amit már nem használsz bezárogatsz, így is növelve az akkumlátor idejét. Ezt pedig a feladatkezelőben egyszerűen és gyorsan megteheted.

Vedd le a kijelző fényerejét: Valahányszor azt látod, hogy már alig van a töltésből, ajánlatos mindig csökkenteni vagy akár teljesen levenni a kijelző világítását. Minimumra véve is tökéletesen látszik rajta minden, csak nem sugároz annyi fényt, mint maxon.

Tedd repülőgép üzemmódba: Ha amúgy is olyan helyen jársz, ahol nem lenne térerő, akkor jobb ha a repülőgép üzzemmódot választod. Így a telefon nem fog folyamatosan hálózatot keresni, ami meríti a telefont. Az üzeneteket és hívásokat pedig úgy is látni fogod majd ha már újra van térerő és kiveszed ebből az állapotból.

Ezzel a pár trükkel meg tudod menteni magadat olyan helyzetektől, mikor sürgősen fel kéne hívni valakit vagy téged próbálnak meg elérni de lemerült a telefon. Azért jobb ha biztosra mész és hordassz magadnál mindig egy töltőt, hiszen a legváratlanabb dolgok is bekövetkezhetnek egyszer.

Forrás és fotó: theguardian.com

Írta: Molnár Adrienn