Jump to content

Kifogások, melyeket senki nem vesz be

2014. 11. 07. 20:44

Bizony az embernek néha nemet kell mondania dolgokra. Ezeket pedig általában meg is kell indokolni valamivel. Erre találta ki az emberiség a kifogásokat, de persze ezek közül is vannak olyanok, melyeket senki semmikor semmilyen körülmények között nem hisz el.

"Nem érek rá.": A legtöbbször elhangzó kifogás, melyet hacsak nem egy családi krézis közepén vagy melóheggyel elhalmozva mondassz, senki sem fogja elhinni. Hiszen az embernek mindig arra van ideje, amire szán.

"Elfoglalt vagyok.": Erre is ugyanaz igaz, mint az előzőre. Biztos tele van a naptárad szuper fontos tágyalásokal és munkaebédek tömkelegével, de egy kis rendszerezéssel mndenre lehet időt szakítani, amire akarunk. A multitasking pedig remek dolog.

"Fáradt vagyok.": Akkor menj és fektess be az idődből egy kis szundira. A munkahelyen és a magánéletben való helytállás lényegében mindenkit lefáraszt. Senki sem állítja, hogy reggel héttől éjfélig kötelező csúcsformában lenned.

"De nem ismerek senkit.": Amikor valamilyen programra hívnak, akkor fontos megjelölni a társaságot. Ebből te eldöntheted, hogy akarsz-e menni vagy sem. De ha nem is, ne az legyen a kifogás, hogy nem ismersz senkit, hiszen az embeek szerenek ismerkedni és ennek az egyik legjobb módja ha kimozdulsz otthonról. Ne félj tehát az ismeretlentől.

Semmi válasz: Ez az egyik legrosszabb, amit tehetsz, ha semmilyen választ nem adsz. Nem csak, hogy bunkós is leszel általa, de ez automatikus elutasítást is jelent.

Forrás és fotó: meaningfulmama.com

Írta: Molnár Adrienn