Jump to content

Hogyan bírja tovább a telefon aksija? I.

2014. 11. 07. 10:04

Biztos mindenki járt már úgy, hogy épp egy fontos hívást várt, vagy csak unatkozott utazás közben és szeretett volna egy kis zenét hallgatni vagy játszani, de a telefon aksija megadta magát. Adunk hát pár tippet, hogy az a fránya akkumlátor tovább bírja.

Kapcsold ki a WIFI-t, 3G-t és a BlueTooth-t is: Ha merülőben van az akkumlátor és a felsoroltak közül egyikre sincs szükséged, akkor jobban jársz ha kikapcsolod őket. Az okostelefonokat az internet öli meg, hiszen ha bekapcsolva hagyod a wifi-t az mindig keresni fog egy csatlakozási pontot. Ugyanígy a 3G-is.

Hangot és rezgést kikapcsolni: Vannak, akik szeretik ha minden létező funkcióhoz más-más hang van beállítva. De ez is nagyon eszi az aksit. Sajnos azomban tévhit, hogy ha leveszed a hangot, de a rezgést rajtahagyod, akkor van még időd töltőre tenni a telefont, hiszen gyakran a rezgés több energiába kerül, mint a többi.

Ne tartsd a telefont túl meleg helyen: Nem csupán egy városi legendáról van szó, a telefon tényleg hamarabb melerül, ha meleg környezetben tárolod. Amúgy sem tesz jót neki a meleg. Általában szobahőmérsékleten érzi magát jól minden telefon, ezért jobb ha olyan helyen tartod, ahol ilyen van.

Kapcsold ki a GPS-t: Talán egyértelmű, de mégis sokan megfeledkeznek erről a fontos apróságról. Ha a GPS-tracker folyamatosan fut, nyilván hamarabb lemerül a telefon, ezért erre érdemes külön odafigyelni.

Forrás és fotó: contentequalsmoney.com

Írta: Molnár Adrienn