Jump to content

Érvek a házasság mellett I.

2014. 11. 05. 14:22

A mai világban sokan nem gondolják úgy, hogy a házasság egy pozitív dolog. Csak egy papírnak és egy halom pénz kidobábásnak gondolják, de ez nincs így. Most megmutatunk pár pozitívumot, melyek miatt édemes feleségül vennünk életünk hölgyét.

Könnyebb hivatalos ügyek: A házasoknak olyan állami támogatások járnak, amiket a közös háztartásban élő szerelmesek nem vehetnek igénybe.
Több kedvezményes hitelt vehetnek fel, amikhez ráadásul könnyebben juthatnak hozzá, s igényelhetik a szocpolt is, még ha ez aktuálisan nem feltétlenül olyan nagy összeg, mint korábban.

Megbízhatóság: Kutatások bizonyították, hogy a munkáltatók előbb alkalmaznak házas nőket illetve férfiakat, mint olyanokat, akik csak egy háztartásban élnek kedvesükkel. Ennek oka az, hogy az ilyen emberek megbízhatóbbnak és felelőségteljesebbnek tűnnek, mint a másik csoport. Még akkor is így gondolják a munkáltatók, ha ez igazából közel sem azonos a valósággal.

Segít megmenteni a kapcsolatot: Ugyan nem szép felhozni ezt, mint pozitív tulajdonságot, de nagyon sok olyan párról hallani, akik egy nagyobb veszekedés után csak azért nem mentek szét, mert az esküjük kötötte őket a másik félhez. Gondoljunk csak bele, milyen egyszerű kimondani, hogy vége, ha csak együtt élsz valakivel, mint mikor már örökkét fogadtál az illetőnek. Nem utolsó szempont ez sem.

Ha pedig még mindig nem győztünk meg az eskülő pozitív oldaláról, akkor következő részünkben bemutatunk még pár olyan dolgot, melyre pozitívként lehet gondolni.

Forrás és fotó: articles.lovingyou.com

Írta: Molnár Adrienn