Jump to content

A legmagyarosabb ételek II.

2014. 11. 03. 20:26

Magyaros ételekből szerencsére nincs hiány. Így ha egy külföldi megkérdezi mit ajánlunk neki, ami nagyon magyar nyugodt szívvel válogathatunk remeknél remekebb ételekből. Lássunk még párat ezek közül.

Töltött káposzta: Ez is tipikusan az a fogás, melyet nem esznek azok, akik az alakjukra akarnak vigyázni. A káposztalevelekbe csomagolt hús, és rizs ízesített kombója igazán fantasztikus egy kis friss, ropogós fehér kenyérrel és tejföllel. Ez az esküvők, karácsony, szülinap, húsvét és minden családi összejövetel legendás fogása.

Rakott krumpli: Krumpli, főtt tojás, kolbász, tejföllel nyakon öntve. Az egyik legjobb példa rá, hogy pár alapanyagból hogyan is készítsünk olyan ételt, mely után mindenki megnyalja mind a tíz ujját.

Túrógombóc: Gyerekkorunk egyik nagy kedvence, melet igazán csak a nagyi tud jól csinálni. A porcukor alapvető hozzávalója, de egy kis tejföllel még pikánsabbá és finomabbá tudjuk tenni.

Somlói galuska: Ezt a desszertet messze földön is ismerik és szeretik. Hagyományosan három féle tésztát sütnek (sima, diós, kakaós), mazsolával, dióval, étcsokival és rummal keverik, a tetejére pedig tejszínhabot nyomnak. Isteni finom, bár nem túl fogyokúra barát.

Jókai bableves: A gulyásleves után a második legszeretettebb magyar leves. Gyakorlatilag a gulyáshoz hasonlóan készítik, csak tesznek még bele egy kis kolbászt meg tejfölt. Egy kis kenyérrel igazán remek fogás önmagában is.

Fottás és fotó: budapest.vilagnezo.hu

Írta: Molnár Adrienn