Jump to content

Legendás szerelmek

2014. 11. 01. 17:30

Sokan vágynak megtalálni az igazit, aki mellett leélhetik az egész életüket. Vannak, akiknek ez sikerül. Hogy mitől lesz legendás egy szerelem? Az együtt töltött idő, az összhang és minden, ami a kapcsolatukat jellemezte valaha. Lássunk pár legendás kapcsolatot, melyről érdemes példát venni.

Ruttkai és Latinovich: Ruttkai Éva négy évvel volt idősebb Latinovich Zoltánnál, akivel egy színdarab próbáin szerettek egymásba 1960-ban. Szerelmük Latinovich haláláig tartott, vagyis 16 évig. Kapcsolatuk ugyan nem volt viharoktól mentes de mégis az eltelt idővel is ugyanolyan lánggal égett, mint az elején.

Elisabeth Taylor és Richard Burton: Ez volt a világ legbortányosabb szerelme. Tizenegy filmben szerepeltek együtt, köztük az 1963-as Kleopátrában. Mind a ketten súlyos szenvedélybetegek voltak, de legnagyobb szenvedélyük, közös szerelmük volt.

Yoko Ono és John Lennon: Szerelmük szorosan összefonódik a békemozgalommal. Yoko egy kiállításának megnyitóján találkoztak, de akkor még mind a ketten házasok voltak így a szeretők életét élték sokáig. Nyolc közös albumot adtak ki. Ez volt az a szerelem, mely szétrobbantotta a Beatles-t, de megalkotta a világbéke himnuszát az Imagine-t.

Domján Edit és Szécsi Pál: 1972-ben a Magyar Rádió egyik műsorában találkoztak és első látásra szerettek egymásba. Szerelmük nem volt viharoktól mentes, hiszen többször is elváltak, majd mind a ketten az öngyilkosságot választották, mint végső megoldást.

Forrás és fotó: pozitivnap.hu

Írta: Molnár Adrienn