Jump to content

Ezeket kezd el 30 évesen II.

2014. 11. 01. 12:05

Mint az előző részünkből kiderült, vannak dolgok, melyeket jobb minél előbb elkezdeni. Vagy legalábbis mielőtt betöltjük a 40-et. Mert akkor már lehet, hogy késő. Íme pár további dolog, melyre több időt kéne fordítanunk a 30-as éveinkben.

Vigyázz az egészségedre: Mindannyian tudjuk, hogy vigyáznunk kéne az egészségünkre. De persze erre igazán csak akkor döbben rá az ember, mikor már késő bármit is tenni. Ha betegek vagyunk mindig megfogadjuk, hogy majd több zöldséget eszünk, vagy többet sportolunk, hogy kevesebbet mutasson a mérleg. De megfogadni nem elég, tenni is kéne.

Ne légy olyanokkal, akik rosszul bánnak veled: Válogasd meg a barátaidat, hisz nagyon sok időt tölthetsz el olyanokkal, akik rossz hatással vannak rád és gyakorlatilag csak az idődet pocsékolod velük. Meg kell találnod az igazán fontos embereket az életedben, akikkel jól érzed magad és kölcsönösen jó hatással vagytok egymásra. Nem ilyenekkel barátkozni se anyagilag se érzelmileg nem kifizetődő.

Légy jó azokkal, akik fontosak neked: Ha kiszűrted, kik azok az emberek, akik igazán fontosak neked, törődj velük! Hidd el, ez majd megtérül, méghozzá kamatostul.

Tiszteld önmagad: Légy kedves magadhoz, légy önmagad és tiszteld önmagad. Egy kis önzőség sosem árt. Tégy magadért valami apróságot minden nap, valami nagyobbat minden hónapban és valami különlegeset minden évben. Így kerek az élet.

Ha ezt a pár tanácsot betartod, nem lehet nagyobb gondod a negyvenes éveidben. Persze problémák mindig is lesznek, de nem fognak váratlanul érni és nem jutsz miattuk sem anyagilag sem érzelmileg a csőd szélére.

Forrás és fotó: gq.com

Írta: Molnár Adrienn