Jump to content

A boldog házasság titkai I.

2014. 11. 01. 18:13

Mindenki tudja, hogy a házasság nem kis meló. Ezt mindenki tudja. Nem mindegy azonban, hogy az ember milyen kedvvel, kitartással, illetve odaadással végzi ezt a „munkát”. A következő alaptételek megfontolása azoknak is segíthet, akik még nem érzik, hogyan lehetséges egy másik ember mellett kitartani akár az idők végezetéig.

Bizalom: Nem szabad ítélkezni a másik felett, és meg kell bízni benne. Nem mnden kapcsolatból lesz nagyregény és nem is mindet filmesítik meg, az igazi komoly kapcsolatok csendesek és a háttérben élnek. Mindkét fél tökéletesen írzi, hogy a másik bízik benne.

Szép és csúnya: Bizony egy idő után elszáll a rózsaszín köd és a párunkat saját önmagának fogjuk látni. Ilyenkor el kell tudni nézn az esetleges hibáit és botlásait. Ehhez pedig erő és tisztelet kell.

Tisztelet: A tisztelet nagyon fontos, hiszen, akit tisztelünk azt nem akarjuk félredobni valaki másért, még akkor sem ha egy idő után esetleg megfakulnak az érzések. Arra mindenképp figyelni kell, hogy a tisztelet része az is, mikért kéred meg a párod egy hétköznapi dologra akár.

Apró örömök: Rettentő fontos, hogy az élet nagy közös céljainak megvalósítása mellett ne feledkezzünk meg az élet apró örömeiről, amiket egymásnak tudunk nyújtani. Hiába a kertes ház, gyerek elérése ha közben elfelejtitek szeretni egymást.

Őszinteség: Vannak problémák, melyeket nem lehet egyedül megoldani. Nem érezd azt, hogy terheled vele a kedvesed, nyugodtan oszd meg vele, hisz mindig melletted áll és segíteni fog. Ha másban nem is tud majd, de legalább meghallgat,

Fair viták: Minden kapcsolatban vannak problémák, és vitás helyzetek. A lényeg, hogy ezt tudjátok kezelni. Ne folytsátok el, ha valami bánt, inkább mondjátok ki, beszéljétek meg, a tartogatás nem vezet semmi jóhoz.

Forrás és fotó: bien.hu

Írta: Molnár Adrienn