Jump to content

Másnaposság ellen II.

2014. 10. 31. 22:02

Előző cikkünkben adtunk pár tanácsot a másnaposság borzalmas következményeinek enyhítésére. Ennek többsége a néphiedelmen alapszik, de még így is minden esetben jól járunk, ha megfogadjuk e gyógymódok bármelyikét.

Séta: Bár úgy érzed legszívesebben fel sem kelnél egész nap az ágyból, mégis jól gondold meg. Hiszen egy kis testmozgás javítja a közérzetet és még endorfint is termel, melynek szintje az alkoholfogyasztás miatt igencsak visszaeshet.

Kávé: Ha nem is szoktál kávét inni, akkor is jobban teszed, ha a másnapon iszol egy csészével. Lehet lefőzős vagy instant az mindegy, a lényeg úgyis a koffein. A kávéban található koffeinnek érösszehúzó hatása van, mely csökkenti a fejfájást.

Kefir: Egy pohár kefir jót tesz a másnapos gyomornak, illetve segít, hogy rövid időn belül jobban érezzük magunkat.

Gyümölcs: A gyümölcsök fruktózt tartalmaznak, mely segít a szervezetnek az alkoholt minél gyorsabban lebontani. Ezen kívül remek vitaminforrások is, így egy kis narancs reggelire, csodákra képes. Persze ennek a levesített változata is megteszi.

Szauna: Egy kis úszással egybekötött szaunázás sokat javíthat az állapotodon. A mozgás alapból jobbá teszi a közérzetedet, a szauna pedig segít megszabadulni a méreganyagoktól. De vigyázz arra, hogy ne maradj túl sokat a melegben, mert azzal pont az ellenkező hatást érheted el.

Forrás és fotó: sahealth.sa.gov.au

Írta: Molnár Adrienn