Jump to content

Ezeket kezdd el 30 évesen I.

2014. 10. 31. 12:12

Mark Manson tanácsadó összeállított egy kis listát, hogy mik azok a dolgok, melyeket a 30 éveseknek el kell kezdeniük, mielőtt betöltik a 40-et. Tanulságos kis lista lett, melynek minden pontját érdemes megfontolni.

Kezdj el takarékoskodni: Ajánlatos csinálni egy sürgősségi alapot, melyhez vészhelyzetben bármikor hozzányúlhatunk. Mert ki tudja, mikor megy hirtelen tönkre valamelyik háztartási gép, vagy dönt le valakit a lábáról egy hirtelen jött betegség. Ezen kívül jobb, ha nem kezdünk bele olyan bizniszbe, melyet bebukhatunk.

Ne hagyd abba a tanulást: Két dolog van, amit sohasem kaphatsz vissza, az egészséged és az elméd. Ne hagyd abba a tanulást még akkor sem, ha már betöltötted a 30-at. Ilyenkor kicsit nehezebb, mert elfoglaltabb leszel, de fontos, hogy fejleszd az elméd, így lassabban öregszik meg. Ennek a legjobb módja a nyelvek tanulása.

Te sem tudsz mindent: Hiába állítják az a 30-asok, hogy már mindent tudnak, ez nincs így. Senki sem tud például nagyon hosszú időre előre tervezni, ezen kívül pedig, jobb, ha elfogadod, hogy másoknak is lehet igazunk, nem csak neked. Szállj le hát a magas lóról.

Invesztálj a kapcsolataidba: Tölts több időt a családoddal. Gyermekeiddel, pároddal, szüleiddel egyaránt, hiszen ezt az időt sosem fogod visszakapni. Soha ne gondold, hogy öreg vagy a szüleiddel időt tölteni és sajnos a gyerekek is nagyon hamar felnőnek, így biztosíts elég időt számukra. Ezen kívül a barátok is fontosak, rájuk is szánni kell.

Koncentrálj: A húszas éveidben még tudsz egyszerre több dologra figyelni, de amint betöltöd a 30-t már ez nem megy olyan könnyen. Próbálj meg szelektálni és fontossági sorrendet állítani, mert a végén hulla fáradt leszel és semmire sem lesz időd.

Forrás és fotó: gq.com, telegraph.co.uk

Írta: Molnár Adrienn