Jump to content

Cikis becenevek

2014. 10. 30. 21:24

A legtöbb párkapcsolatban élő igyekszik rajongását kifejezni a másik iránt, ezért is találnak ki különböző kedveskedő becenevet a másiknak. Ezek lehetnek kreatívak, vagy megszokottak, de akadnak köztük nem túl találóak is.

Ha igazán szeretjük a kedvesünket és nem akarjuk kellemetlen helyzetbe hozni, akkor az alábbi beceneveket hanyagoljuk mikor kedveskedni akarunk.

Mesefigurás: Mindenki szereti a meséket és a mesefigurákat is. Mivel a legtöbbnek nagyon aranyos és átlagos neve van, így azokat akár még használhatjuk is, viszont vannak olyanok, melyeket jobb ha távolról elkerülünk. Ki szeretné például, ha Bütyökkapitánynak vagy Dumbonak szólítanák? De elég furcsán hangzik az is, ha Tapsi-hapsinak vagy Malackának hívjuk kedvesünket.

Virágos: Mindenki próbálkozik valamilyen virágról becéző nevet adni a kedvesének, de ez többségében nem jó. Az idők változnak és ami hajdan még jó volt, az mára már cikinek számít. Adjunk a hölgynek virágot, de ne beszézzük rózsámnak.

Állatos: Ezekel is az a baj, mint a virágossal, hogy elavult. De ez még nem is lenne baj, csakhogy az állatoknak vannak tulajdonságai és jelzői melyet az ember képes kapásból a szóhoz társítani. Például a macikámnak van egy olyan átvitele, hogy az illető mackós, ami ha esetleg nem igaz, még sértő is lehet.

Ezeken kívül persze sok olyan becenév van, amelyet nem ajánlatos adni a kedvesünknek. De ha esetleg ő szereti ha így hívod, akkor is jobb ha azt otthon a négy fal között teszed és nem társaságban. Így a romantikát is sikerül megőriznetek és el is kerülitek az esetleges furcsán nézést.

Legyünk reálisak galambom, nem minden való társaságban.

Forrás és fotó: femina.hu

Írta: Molnár Adrienn