Jump to content

Heti filmajánló - 44. hét

2014. 10. 27. 14:57

Ezen a héten is bővelkedünk új filmekben. Igaz nem olyan sokban, mint az elmúlt időszakban, de azért akad pár megnézésre érdemes alkotás.

Sírok között (A Walk Among the Tombstones): Egy újabb Liam Neeson film, mely arról szól, hogyan is próbálja meg megmenteni a világot a rosszarcúaktól. Olyan, mint az elrabolva trilógia, csak itt nem a saját családjáról van szó, hanem másokéről. Akció, lövöldözés minden mennyiségben.
Rendezte: Scott Frank
Főszerepben: Liam Neeson, Marina Squerciati, Sebastian Roché, Mark Consuelos

Piszkos pénz (The Drop): Pénz, drogok, maffia. Ezzel a három szóval tökéletesen lehetne jellemezni a filmet, melyben Tom Hardy alakítja az ártatlant, aki belekeveredik a csecsenek bizniszeibe és próbál meg belőlük egyben kimászni. Hogy sikerül-e neki az biztos, csak kérdés, hogy milyen áron.
Rendezte: Michaël R. Roskam
Főszerepben: Tom Hardy, Noomi Rapace, James Gandolfini

Amnézia (Before I Go to Sleep): Egy újabb könyvadaptáció, melynek főszerepében a rettegett amnézia áll. Meg persze Nicole Kidman, aki minden reggelre elfelejti az előző napokat. Ezen próbálnak meg segíteni, miközben egy hatalmasabb és szornyűbb titokra lesznek figyelmesek. Nem mindenki az, akinek mondja magát, és nem minden az, aminek látszik.
Rendezte: Rowan Joffe
Főszerepben: Nicole Kidman, Colin Firth, Mark Strong, Adam Levy, Anne-Marie Duff

St. Vincent: Mint már említettem, minden hétre kell egy vígjáték, hát most ez lett az. A háborús veterán Vin és a szomszédjába nemrég költöző zsidó kisfiú Oliver kalandjaiba láthatunk bele. A férfi nem szent és mindennel megismerteti a fiút a vigyázása során, legyen szó prostituáltakról, lóversenyről, alkoholról. De mindeközben a való életre is felkészíti őt.
Rendezte: Theodore Melfi
Főszerepben: Bill Murray, Naomi Watts, Melissa McCarthy, Chris O’Dowd, Terrence Howard

Forrás és fotó: redcarpetrefs.com

Írta: Molnár Adrienn