Jump to content

Tegyünk a hajhullás ellen

2014. 10. 24. 19:35

Mindenkit érint a hajhullás, de talán a férfiak veszik ezt a legkomolyabban. A hajullás persze a korral és az időjárással is összefüggésbe hozható, de mégis, sokat tehetünk annak érdekében, hogy hajunk a fejünkön maradjon inkább.

A következő hasznos tanácsok persze a gnetikailag belénk kódolt hajhullást nem küszöbölik ki, de az időről időre ránktörőt igen.

Szárazon, vagy samponozás közben ha maszírozzuk a fejbőrünket, akár csak pár percig azzal sokat tehetünk a hajunkért. Nem csak jó érzés, de serkenti a fejbőr véráramlását is, melynek következtében a tápanyagok gyorsabban szívódnak fel.
A legjobb ha ezt kiegészíted némi hajnövekedést serkentő készítménnyel, például Bánfi hajszesszel, Varga cseppel, vagy más természetes készítményekkel.

Persze magunk is készíthetünk otthon ilyen tinktúrákat. Ennek legjobb alapanyaga a nyírfalevél, mely nem csak hajhullás ellen jó, de korpásodás ellen is. A másik hasznos természetes ellenszer a csalán, melyből teát főzhetünk és hajöblítőnek használhatjuk.

Persze a megelelő étkezés is elengedhetetlen, hiszen ha valamilyen vitaminból hiányt szenved a szervezetünk az gyakran vezet hajhulláshoz.
B-vitamint tojásból, halból vagy dióból szerezhetünk. A-t a narancssárga zöldségekből és gyümölcsökből, legegyszerűbben répából. E-t a hidegen sajtolt növényi olajokból.

A vitaminhiány mellett nagy jelentősége van, hogy ne szenvedjünk különböző ásványi anyagokból is hiányt. Például cinkból, mely nem csak a zsíros bőr ellen jó, de hajhullás ellen is, vagy vasból, melyet vörös husok fogyasztásával vihetsz be a szervezetedbe.

Ha mindenre odafigyelünk akkor nagyobb esélyünk van csodás hajkoronkánkat még sokáig egészségesen és dúsan tartani. Ha pedig az észleljük, hogy hullik a hajunk, akkor tegyünk ellene és vizsgáljuk meg a fent említett okokat.

Forrás és fotó: hairhungary.postr.hu

Írta: Molnár Adrienn