Jump to content

Másnaposság ellen I.

2014. 10. 23. 11:54

Mindenki volt már részeg életében legalább egyszer. És ezek az emberek mind tudják, hogy a másnap bizony nagyon nehéz tud lenni. A fejfájás és az egész napos kótyagos fej bizony nagyon megnehezíti az ember napját. Ilyenkor semmihez nincs kedvük, még az ágyból kikelni sem. Persze a macskajajra is vannak gyógymódok, nézzünk ezek közül párat.

Víz: A túlzott alkoholfogyasztás a sejtek kiszáradásához vezet, így dehidratálttá válhatunk. Jól tesszük hát, hogy felkelés után iszunk egy agy pohár mentes vizet, így segíthetsz a kiszáradáson és jobb lesz a közérzeted is.

Meleg leves: Egy nagy tányér zöldség vagy erőleves is tökéletes lehet, hiszen segít pótolni a hiányzó nátriumot és káliumot egyaránt. Ha kellemes hőmérsékleten fogyasztjuk, akkor még a háborgó gyomrunkat is megnyugtatja.

Uborkalé: A hűs és sós lé pillanatok alatt helyrehozza a háborgó gyomrot, persze csak akkor fogyasszuk, ha nem vagyunk rosszul már a szagától is.

Szénhidrát: Az alkoholfogyasztás nem csak az aminosavak szintjét csökkelti a szervezetben, hanem a vitaminokét és az ásványi anyagokét is. Egy kis szénhidrát csodákra képes, együnk hát egy kis tésztát vagy süteményt.

Sör: Kutyaharapást szőrivel. Egy pohár sör is segíthet a reggeli fejfájáson és a rosszulléten is. Viszont azt is vedd számításba, hogy ezzel el s nyújtod a regenerálódási folyamatot.

Forrás és fotó: femcafe.hu

Írta: Molnár Adrienn