Jump to content

Barátság férfi és nő között?

2014. 10. 23. 21:39

Vajon létezik barátság férfi és nő között? Ez a világ talán legnagyobb kérdéseinek egyike. Sokakat megoszt és lássuk be nincs is rá igazán jó válasz. De azért nézzük meg tüzetesebben a kérdést.

Először persze mindenki azt mondja, hogy igen, létezik ilyesfajta barátság. De ebben én nem lennék ennyire biztos.

A kapcsolatotok elején, még az ismerkedési fázisban lehet, hogy azt gondolod, ebből lehet barátság. De az idő elteltével, ahogy egyre jobban megismeritek egymást, rá kell jönnöd, hogy ez nem biztos, hogy így is marad.

Jól érzitek magatokat egymás társaságában és szerettek sok időt egymással eltölteni? Megosztjátok a mélyebb gondolataitokat is és meghallgatjátok, minden nyűgjét, baját a másiknak? Érdekes.

Egy idő után mindenképp el kell azonban gondolkodni azon, hogy mi van, ha a másik többet akar. Ez igaz mind a két oldalról, hiszen a nők és a férfiak is kezdhetnek el egyaránt többet érezni. Ha ez megtörténik, akkor további dilemma merül fel, mégpedig a hogyan tovább. Merjünk tovább lépni és jelezni a másik felé, hogy mi már nem csak barátként tekintünk rá, vagy inkább hallgassunk? A kérdés nehéz, mindenképp azt kell tenni, amit helyesnek érzünk.

A gond a férfi-nő barátsággal mindig csak az, hogy nem biztos, hogy a másik fél igazat válaszolna. Soha nem tudhatod, hogy a másik ténylegesen még mindig csak barátnak tekint-e vagy már tovább lépett. Akár csak gondolatban is.

Forrás és fotó: singledadhouse.com

Írta: Molnár Adrienn