Jump to content

A legfurább betiltott dolgok III.

2014. 10. 23. 10:34

Vannak a világon furcsa dolgok, és furcsább tiltások, átlagos dolgokról. Előző részeinkben már bemutattunk ezek közül párat, most pedig jöjjön néhány újabb furcsaság.

Fülöp-szigetek: Igaz nem tiltja törvény, de a szórakozóhelyek, kareoke bárok és egyéb zenés helyek tiltólistára tették Frank Sinatra - My way című számát. Hogy miért? Mert ez a szám legalább hat gyilkossához köthető a megjelenése óta.

Thaiföld: Láttátok az "Anna és a király" című filmet. Ne ez a film tilos az országban. És nem csak ez, de az összes olyan, ami a cenzúra döntnökök szerint sértő lehet a thai monarchiára nézve.

Dél-Korea: Az egyetlen értelmes, de furcsa tiltás. 2011 óta a sok játékfüggő gyerek miatt tilos éjfél és hajnali 6 között a 16 év alattianak online játékot játszani. A gond csak az, hogy ezt az értelmes tltást is megvétőzták a szülők, így lassan várható az eltörlése.

Japán: Egy 1948-as törvény szerint tilos táncolni a klubbokban. Persze nem az összesben, azokban, amelyek erre külön engedélyt kaptak lehet, de ott is csaj éjfélig. Furcsa egy tilalom, mely az emberek erkölcsét hivatott védeni. (Sokan amúgy a tiltás feloldását szeretnék, legalább a 2020-ban náluk rendezett Olimpia idejére.)

Forrás és fotó: searchpp.com

Írta: Molnár Adrienn