Jump to content

A legfurább betiltott dolgok II.

2014. 10. 22. 17:47

Az embereknek, pláne a kornyámfőknek nagyon sok furcsa nézetük van. A gond csak az, hogy ha nekik valami nem tetszik, akkor az egyszerűen meg a tiltólistára, úgy országos szinten. Így történhetett az meg, hogy az Egyesült Állmokban tilos a Kinder-tojás, máshol meg a kocogás. De vannak ennél furcsább tilalmak is.

Szingapúr: Itt 1992-től tilos rágógumit impotálni és árusítani. Csak azok rágózhatnak, akiknek ezt orvos írja elő. A tiltást azért vezették be, mert valaki a rágógumijával fennakadást okozott a tömegközlekedésben, amit ugye nem engedhettek meg maguknak. Hogy ezt mégis hogyan csinálta arról nem szól a történet.

Franciaország: Igaz csak 2008-ig, de addig tilos volt az osztágban energiaitalt forgalmazni, mivel aggódtak, hogy a benne lévő taurin mlyen hatással van a szervezetre.

Kína: Itt tilos időutazós filmeket és műsorokat vetíteni, mivel szerintük ez előrevetíti a jövőt, ami nekik nem tetszik. Hogy ezt azért tiltják, mert ők tudnak az időben utazni, azt nem tudni, mindenesetre érdekes belegondolni, hogy ezekszerint a kínaiak nem látták a Vissza a jövőbe trilógiát.

Észak-Korea: Az egyik legfurcsább (már ha nevezhetem ennek, az eddigiek után) tilták Észak-Korea nevéhez köthető, ahol tilos a kék színű farmer viselete. Hogy miért? Mert a szín az Egyesült Államokra emlékeztet. Persze fekete, barna, vagy fehéret lehet, csak kéket nem.

Anglia: Itt jön egy másik furcsa tiltás, miszerint tilos meghalni Parlamentben. A tiltás azért született meg, mert bárki, aki ott hal meg az állami temetést kell, hogy kapjon, ami sok ember után már nem annyira olcsó. Az viszont nem tisztázott, hogy mi van ha mégis megtörténik a baleset, hiszen perelni az illetőt úgy már nehéz.

Németország: Érthető okokból kifolyólag tilos kifogyni a benzinből az autópályán. De ha mégis megtörténne a rossz, akkor pechünk van, hiszen gyalogolni is tilos rajta, úgyhogy marad az autómentő. (Amúgy Magyarországon is tilos az autópályán gyaloglás.)

Forrás és fotó: 4.bp.blogspot.com

Írta: Molnár Adrienn