Jump to content

Ne egyél, ha nem vagy éhes – hogyan?

2014. 10. 18. 20:04

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy napi háromszori étkezés is elegendő volt. Máskor pedig gyakorlatilag reggeltől estig csak ennél, annyira éhes vagy. Nem árt, ha tudod, hogy éhség és éhség között is van különbség, tanuld meg ezt észrevenni.

A valódi éhség nagyon fontos, hiszen ezáltal jelzi a testünk, hogy igenis szükségünk van némi táplálék bevitelére. Nem jó kivárni ezt az állapotot, hisz ilyenkor ingerlékenyebbek vagyunk, leesik a vércukor szintünk és nem utolsó sorban korogni kezd a gyomrunk. Minden más éhség esetén van megoldás, mellyel segíthetsz magadon.

Tv-éhség: Biztos mindenkinek ismerős az érzés, mikor lehuppansz a kanapéra és a kedvenc sorozatod közben elnassolsz egy zacskó csipszet vagy bármi mást. Elkerülheted, ha végiggondolod egyáltalán éhes vagy-e, és ha igen, akkor még tv-zés előtt eszel valamit.

Unalomból evés: Ez is sokak számára lehet ismerős. Hisz ki nem szokott csak azért enni, mert unatkozik otthon egyedül? Elkerülheted, ha felírsz néhány dolgot magadnak, melyeket szívesen csinálsz, vagy ahova szívesen mész el, és ha unatkoznál, csak választasz ezek közül. Vagy esetleg a házimunkával lefoglalod magad, elmész vásárolni, kimosod a ruhákat stb.

Csipegetés: Nem szabad bedőlni a délután rád törő éhségnek sem, pláne ha nem sokkal előtte ettél. Ilyen esetekre tarts magadnál valami fehérjében gazdag nassolnivalót, hogy megakadályozd a plusz kilók felszedését.

Ok nélküli evés: Van, hogy egyáltalán nem vagy éhes, mégis azt érzed, enned kell valamit. Ilyenkor érdemes végiggondolni, hogy mit remélsz: Mi történik, ha eszel? Ha erre a kérdésre nem tudsz választ adni, akkor vegyél egy nagy levegőt és lépj tovább!

Forrás és fotó: abcnews.go.com és couponclippingcook.com

Írta: Molnár Adrienn