Jump to content

Természetes fogfehérítők

2014. 10. 17. 09:13

Sokan vagyunk, akiknek bármit is tesznek, bármennyit is sikálják, egyszerűen nem akar fehér lenni a foga. Persze költhetünk súlyos összegeket klinikai fehérítő kezelésekre, de vannak természetes megoldásai is ennek, melynek alapanyagait szinte mindenki tartja otthon.

Szódabikarbóna: Egy teáskanál szódabikarbónát keverj a drogériákban kapható fogporhoz, és ezzel moss fogat hetente egyszer. Nem csak, hogy fehérré varázsolja a fogad, de még a gyűlölt fogkőt is eltávolítja,

Eper: Bár ennek nincs már szezonnya, így a beszerzése kicsit nehezebb, de azért megoldható. Törj össze villával egy szem epret, majd keverj hozzá egy teáskanál sütőport. Ezt a masszát vidd fel a fogadra és hagyd rajta 5-10 percig, hogy hasson.

Tengeri só: Használata nagyjából megegyezik a szódabikarbóna használatával. Egy teáskanál só + fogpor. Antibakteriális hatású és szintén eltávolítja a fogkövet is. Arra vigyázz, hogy ha bármilyen seb található a szádban, esetleg afta, akkor ezt a módszert nem ajánlatos használni.

Narancshéj: A narancs héjának belső fele, vagyis a fehér része alkalmas fogfehérítésre. Nem kell mást tenned, csak megpucolsz egy narancsot, majd a héjának ezzel a felével óvatosan elkezded a fogad dörzsölni.

Almaecet: Almasav tartalma miatt remek fogfehérítő. Nem kell mást tenned, csak az esti fgmosás után összekeverni egy kis langyos vízzel és ezzel öblögetni.

Zeller: Nem csak egészséges, de prektikus is. A ropogós zöldség harcba száll a kórokozókkal, valamint fokozza a nyáltermelődést, így segít eltünteti a fogakon megjelent elszíneződéseket. Egyszerűen étkezés után rágcsálj el egy szál zellert.

Forrás és fotó: edenkert.hu

Írta: Molnár Adrienn