Jump to content

Férfias növények?

2014. 10. 16. 22:59

Egy férfias lakás beendezései közé beleférnek a növények? Természetesen. Egy növény mindig, minden lakástípusba jó választás. De ha igazán férfias növényeket akarsz venni, akkor nézd meg kis összeállításunkat, mielőtt megirányozod a boltot.

Kroton: Ez a levéldísznövény igazán szép és határozott megjelenésű, de kezdőknek egyáltalán nem ajánlott ilyet tartani, hiszen nagyon könnyű megölni szegényt. Egyenletes, 18 – 20 °C körüli hőmérsékletre, fényre és egyenletes locsolásra van szüksége.

Bonsai: A miniatűr fék elegánsak és formásak is. De keressünk belőle olyat, mely könnyen gondozható fából lett nevelve, hiszen így is lesz vele dolgunk bőven.

Pálmák: A pálmák nagyon jól mutatnak egy legénylakásban is. Lehet belőlük kis és agyigényűt is kapni, a lényeg mind a kettőnél annyi, hogy jó helyre tegyük, hiszen ezek a növények csak sok fény mellett fejlődnek szépen.

Anyósnyelv: Vagyis a sansevieria. Ez a növény nem véletlen kapta a gúnynevét, hiszen gyakorlatilag elpusztíthatatlan. A legeldugodtabb sarokban is megél és azt sem veszi zokon ha pár locsolás kimarad, viszont túlöntözni nem szabad.

Fikusz: Szintén egy olyan növény, mely nem veszi zokon ha elhanyagolod. Persze csak az ésszerű keretek között. Ha viszont szépen nevelgeted és sok helyed van, akkor kis fává vagy bokorrá is fejlődhet.

Persze, ahogy a mondás is tartja, "aki a virágot szereti rossz ember nem lehet", tehát szerezz be nyugodtan bármi olyat, ami neked tetszik és jól érzed magad tőle. Csak arra vigyázz, hogy a megfelelő gondozást nyújtsd számára, különben nem lakásod dísze lesz, csak egy elhalt kis növény.
A virágok szebbé teszik a szobát, javítják a hangulatunkat, és ráadásul az egészségünk megőrzésében is komoly szerepet játszanak.

Forrás és fotó: blogspot.hu

Írta: Molnár Adrienn