Maté tea: A maté növény leveleiből készítik, mely Dél-Amerikában őshonos. Az ebből készült tea kiválló élénkítő, de mérgtelenítésre és emésztés felgyorsításra is használják. Ennek a tulajdonságának köszönhetően pedig nagy népszerűségnek örvend a fogyni vágyók körében.
Hársfatea: A növény levelét és virágját használják teafőzés céljából. Kiváló meghülések ellen és még az íze is finom.
Csipkebogyó tea: A kettévágott, szárított bogyókból áztatás során olyan tea készülhet, ami immunerősítő, kiemelkedően magas C-vitaminnal.
Csalántea: A csalántea ideális vértisztító és méregtelenítő, de ízesítés nélkül nem épp a legkellemesebb az íze.
Kamillatea: Gyulladáscsökkentő, görcsoldó, antibakteriális hatású tea készíthető belőle, mellyel még az egésszégünket is megóvhatjuk,
Ha kézzel fogható eredményt szeretnél elérni, akkor teázz kúra szerűen pár hétig, majd tart szünetet. A szünet nagyon fontos, hisz ekkor minden kiürül a szervezetedből és újra lesz értelme a teázásnak.
Forrás és fotó:tudnodkell.info
Írta: Molnár Adrienn