Jump to content

Tömegnövelés természetesen

2014. 10. 15. 09:23

A tömegnövelésnek természetesen meg lehet fogni a könnyebbik végét is, mikor por alapú kiegészítőket juttatunk be a szervezetünkbe. De tudnunk kell, hogy van ennek egy természetes módja is. Vannak ételek melyekkel ugyanaz a hatás érhető el, de mellékhatások nélkül. Összegyűjtöttük ezeket, hogy segítsenek célod elérésében.

Az optimális tömegnöveléshez az kell, hogy az energia beviteled 30%-át proteinekből fedezd. A szervezeted csak ebben az esetben fog elegendő aminosavat termelni az izomszövetek gyarapításához.

Lazac: Fehérjetartalma mellett még omega 3 zsírsavat is tartalmaz, mely gyulladáscsökkentő és izomlazító hatású.

Csirkecomb: Ha már unod a csirkemellet, akkor ezzel tökéletesen tudod helyettesíteni és még a hatás is ugyanaz marad.

Sovány marhahús: Ebben a természetes kreatinforrásban szterainsav is található, mely a telített zsírsavak különleges változataként nem befolyásolja a koleszterinszintedet. A vörös hús emellett vassal is ellátja a szervezeted.

Csíráztatott gabona: A csírázás alatt megváltozik a gabona összetétele, a szénhidrát egy részéből fehérje lesz. Többféleképpen juttathatod a szervezetedbe, az ebből készült kenyerekkel, vagy magába, esetleg salátába keverve.

Avokádó: A benne található egyszeresen telítetlen zsírsavak elengedhetetlenek az izmok épüléséhez, illetve a szíved és az érrendszered egészségéhez, emellett pedig rostokban gazdag.

Persze ezek mellett még sok más természetes táplálék van, melyet használhatsz erre a célra, de ezek a legáltalánosabbak és a legkönnyebben beszerezhetőek mindenki számára. Tömeget növelni mindig idő és munkaigényes feladat, de ha néha megtoldod az étrendedet pár finom fogással, akkor nem lehet gond.

Forrás és fotó: divany.hu

Írta: Molnár Adrienn