Jump to content

Természetes gyógymódok

2014. 10. 15. 18:04

A hideg beálltával támadnak a vírusok, melyek képesek akár egy álló hétre is ledönteni a lábadról. Nem csak gyógyszerekkel lehet erősíteni a hideg napokon a szervezetünket, hanem különféle természetes erőforrásokkal is.

Biztos sokszor hallottad már nagyszüleidtől, hogy nem kell mindig a gyógyszert keresni egy kis influenzánál, hanem egyél inkább egy kis hagymát és máris jobban leszel. Vagy ha fáj a torkod, igyál egy kis pálinkát. A természet adta lehetőségek nem csak segítenek megelőzni a megfázást, de általuk kezelni is lehet őket. És persze beszerzésük sem olyan körülményes, elég csak bemenni a sarki közértbe.

Pár példa, mely segíthet.
Grapefruit: Ha nem szereted, akkor jobb ha leküzdöd ellenérzésedet, hiszen ez a gyümölcs számos csodás hatással bír. Egyrészt tökéletes gyulladáscsökkentőnek, másrészt pedig fertőtlenítő hatásával segít a légúti fertőzések és a torokgyulladás leküzdésében.

Hagyma/fokhagyma: Talán az összes közül ezt a legkönyebb beszerezni, hiszen minden recept azzal a mondattal kezdődik, hogy vágd fel a hagymát, így biztosan van otthon mindenknek. A hagyma antibakteriális hatással bír,míg a fokhagyma az egyik legjobb vírusölő, ezen kívül pedig csökkenti a vérnyomást is. Ha nem bírod magában az ízét, használd ízesítés céljából, úgy könnyebb lesz.

Kasvirág és menta: Mind a kettőből leginkább teát szoktak készíteni, melynek immunerősítő és baktériumölő hatása van. Elsősorban légúti megbetegedések leközdésére szokták használni. A mentatea ezen kívül torokfájás ellen is hatásos. Gőze pedig beinhalálva, akárcsak a kamilla tea gőze, remek orrtisztító.

Csalánlevés és csipkebogyó: Szintén teának. A csalánlevél torokfájás enyhítésére és még hajhullásra is jó. A csipkebogyó immunerősítő, így megelőzésre kiválló, valamint segíti az emésztést.

Forrás és fotó: nosalty.hu

Írta: Molnár Adrienn