Jump to content

Memóriafejlesztő tippek II - parkolás

2014. 10. 14. 16:38

Előző részünkben bemutattunk pár tippet, mellyek segítségével könnyedén megjegyezheted valakinek a nevét. Mostani részünkben az emberek másik nagy kérdésére teszünk kísérletet megjegyeztetni a választ. A kérdés a következő: Hova is parkoltam?

A statisztikák szerint az emberek leggyakrabban a kocsijukat keresik. Ennek hátterében általában a szétszórtság, figyelmetlenség áll. De persze el lehet kerülni, hogy egy mozi vagy egy bevásárlás után a parkolóban tíz percet bolyongjunk mire megtaláljuk a saját autónkat. Adok pár tippet mt tégy egy többszintes parkolóban.

Először is: Parkolás után mond ki hangosan többször is, hogy melyik emeleten vagy, illetve ugyanezt a parkoló számával is. A hangos mondogatás ugyanis segít könnyebben memorizálni a dolgokat. Ha esetleg látod is a számot, úgy is jó, hiszen mindenkinek van egy kicsi fotografikus memóriája.

Másodszor: Parkolás után a lithez ment nézz vissza párszor és próbáld meg betájolni a saját kocsid. Ha ezt teszed biztosan nem fogsz a liftből kilépve a másik irányba elindulni, hogy ott keresd, ami nincs is ott.

Harmadszor: A liftből, vagy a parkolóból kilépve figyeld meg, hogy milyen üzletek vannak a közelben. Ez abban segít, hogy tudd melyik lifttel kell lefele menned a gyors haladás érdekében.

Amennyiben ezeket az apró tanácsokat megfogadod úgy könnyű lesz megtalálni a kocsidat a nagy tömegben. Persze ezt a módszert alakalmazhatod utca parkolásnál is, csak ott nincsenek számok, így az üzletekre és az útvonalra kell jobban koncentrálni.

Forrás és fotó: wisegeek.org

Írta: Molnár Adrienn