Jump to content

Horrorfilmek alapjai - Annabelle

2014. 10. 14. 11:03

Aki látta a Démonok között (The Conjuring) című filmet, annak nem újdonság, hogy a film igaz történeten alapszik. Viszont, amit már kevesebben tudnak, hogy a babát eredetileg 1970-ben egy Donna nevű lány kapta születésnapi ajándékként az édesanyjától, aki egy használt játékokat forgalmazó boltban vette. Akkoriban Donna főiskolai hallgató volt és magával vitte az ajándékot az ottani lakására, ahol szobatársával – Angie-vel – sose gondolták volna, hogy a baba különleges lenne.

Aztán egy idő után a baba az eredeti helyéről, vagyis az ágyról ahol Donna tartotta, mindig átvándorolt valahova máshova, a kanapéra, vagy másik szobába. A lányok ettől kezdve nagyon tartottak tőle és inkább bezárva tartották a szobát mindig mikor elmentek hazulról. Ezt követően még több furcsa esemény történt, hazaérve kis üzeneteket találtak a házban pergamendarabokon, hogy „Help us!”, „Help Lou!”. Pár héttel utána szó szerint járni is látták a babát.

(A lányoknak volt egy Lou nevű barátnőjük, aki gyűlölte a babát és úgy hitte ördög lakozik benne.)

Egyik este hazaérve a babát Donna az ágyán találta. Kezei és teste véres volt, mely vér láthatóan a babából származott. Ekkor Donna egy médium segítségét kérte, aki végül kiderítette, hogy a babában egy sok évvel ezelőtt a házuk helyén lévő mezőn holtan talált kislány szelleme lakozik, Annabelle Higgins-é. A lányok úgy gondolták, hogy segítenek a szellemnek és megengedték, hogy náluk maradjon.

Lou-t onnantól kezdve rémálmok gyötörték, melyekben Annabelle fojtogatta őt. Majd egy napon, mikor ő és Angie elmentek volna hazulról hangokat hallottak Donna szobájából, ahol nem tartózkodott senki. Bemenve a babát a sarokban találták és mikor Lou megközelítette a mellkasán karmolás nyomok kezdtek megjelenni, melyeket a babának tulajdonított. Ezek a nyomok rá 2 nappal nyomtalanul eltűntek.

Végül megelégelték az eseményeket és Ed valamint Lorraine Warren-hez fordultak, akik akkoriban sokat foglalkoztak paranormális ügyek felderítésével. Ők derítették ki, hogy nem megszállásról van szó, hanem a démon a babát használja fel, hogy bántsa őket. Papot hívtak, aki ördögűzést hajtott végre, de ez sem segített. Végül a házaspár magával vitte a babát haza, és ott tanulmányozták, ahol szintén hasonló dolgok történtek. Ekkor döntöttek úgy, hogy építenek neki egy dobozt, mely meggátolja a démon hozzáférését.

Annabelle azóta is ebben a dobozban található az Occult Museum-ban. Hogy okozna-e még gondot, azt senki nem tudja, mindenesetre a dobozt kinyitni szigorúan tilos!

Írta: Molnár Adrienn